Voices V. : Theo Bleckmann - Jónás Vera

     
elővételben: 1500 Ft / aznap: 1800 Ft
Trafó bérlet érvényes
“Bleckmann olyan kolosszális és aprólékos technika birtokosa, hogy a sci-fi éneklés túlvilági, android szerű megtestesüléseként képes létezni.” AllAboutJazz/Phil DiPietro
 
“…csodálatosan rugalmas hangszíne miatt érzelmi elhivatottsága és hatásköre énekesként messze túlmegy a kifejezés általános fokán” JAZZTHING /Ralf Dombrowski

Az amerikai Theo Bleckmann kivételes tehetségű énekes, zeneszerző, korábban már többször fellépett a Trafóban, igaz akkor még nem zenekarvezetőként, hanem Meredith Monk együttesében 15 éve szolgáló énekesként. Rendkívüli érzékenységgel és kifimomultsággal megáldott előadó, ám sosem szentimentális, játékossága sem komolytalan, útkeresése sosem követhetetlen, sőt, igazán könnyen átélhető. A róla megjelent méltatások nem túloznak, amikor a „túlvilági, varázslatos, futurisztikus, határtalan, transzcendens” jelzőket használják.
Először érkezik Európába legújabb projektjével, és nem is akárkiket hoz magával: Ben Wittman igen sokoldalú dobos, turnézott, felvételeket készített már Laurie Anderson, Paul Simon, az Erasure, Don Byron oldalán. A több mint 100 lemezen szereplő Skuli Sverrisson Izland első számú basszusgitáros exportcikke New Yorkban, és azon kevesek közé tartozik, akik e kísérőhangszerből oly sokat hoznak ki, hogy megunhatatlan szólókoncerteket is ad, Seria I és II. című lemezei pedig minden háztartás kötelező kellékei kellenének, hogy legyenek. A zenekar tagjai mind megtalálhatók tucatnyi artisztikus előadó (Lou Reed, Laurie Anderson, Philip Glass, David Sylvian) körül.
Caleb Burhans többek között a régi zene specialistája, az egyik legkeresettebb kortárs klasszikus zenész, aki emellett napjaink egyik legsikeresebb indie zenekarának, az Arcade Fire lemezén is játszik. A fentiekből kitűnik, hogy ezek a muzsikusok mindent tudnak a zenéről, és ezen tudásukat nagyon finoman, éterien kamatoztatják Theo Bleckmann oldalán. Kihagyhatatlan koncertnek ígérkezik.Theo Bleckmann - ének, élő elektronika
Ben Wittman  - dob, ütőhangszerek
Skuli Sverrisson  - basszusgitár
Erik Deutsch  - zongora, billentyűs hangszerek, ének
Caleb Burhans  - elektromos hegedű, gitár, ének

http://www.theobleckmann.com/

Az est első felében egy ífjú tehetség, a jelenleg Londonban zenét tanuló Jónás Vera mutatkozik be új triójával. Érdemes odafigyelni rá, saját útját járó, „Voices-kompatibilis” énekesnő.

Az egész az interneten kezdődött. Jónás Vera Londonból, Csizmás András Budapestről küldte a számötleteket éjszakákon át egymásnak. Vázlatszerű közös felvételektől volt hangos a postaládájuk úgy, hogy még előtte sose zenéltek együtt. Az igazi közös munka Vera nyári hazalátogatásával jött létre, ami több sikeres koncerttel és egy új taggal - Dés András ütőhangszeressel - bővülve meghozta a kívánt eredményt: életre keltették mindazt, amit eddig csak számítógéppel tudtak megvalósítani.

A látvány izgalmas: 3 ember nagyzenekari hangzást készít elő a szemünk láttára, ezernyi apró élő elektronikai kütyüvel, a hangzás különleges: az erős groove-ok és fülbemászó dallmok hiteles, újszerű stílust képviselnek az akusztikus, experimentális és az elektronikus zene határain, az élmény kihagyhatatlan: jöjjön, aki szereti, ha elvarázsolják!

Jónás Vera – ének, gitár, elektronika
Csizmás András -  nagybőgő
Dés András – ütőhangszerek, gitárhttps://www.youtube.com/user/verajonasofficial

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek