K.V. Társulat: Terike & Irén

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája. Ruhaboltok, szuvenírshopok, éttermek, fehérnemű-kereskedések, drogériák. És egy minden igényt kielégítő fodrászszalon. Valamint két hős: T. Lajosné (58) és K. Irén (57).  Két irányból, de ugyanazzal a céllal.

Mese a valódi magányról, a valódi kiszolgáltatottságról és a valódi kétségbeesésről. Meg arról, mire képes rávenni az embert egy közép-kelet-európai ország patinás fővárosának felkapott bevásárlóutcája.

A felolvasószínházi előadás szövegét valós történet ihlette. 2016 augusztusában két nő magát kormányhivatali alkalmazottnak kiadva póthajakat akart kicsalni büntetés fejében egy belvárosi fodrászszalon alkalmazottjától. A történet egyszerre szövevényes, mulatságos és rendkívül drámai; azt vizsgálja, mi visz rá két javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon, egy látszólag értelmetlen cselekedetre.

A kortárs darabok és aktuális társadalmi problémák színházi vizsgálata iránt kezdettől fogva elkötelezett K.V. Társulat a szöveg felolvasószínházi változatával egy új színházi (ős)bemutatót készít elő.


Játsszák: Némedi Árpád, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina
Dramaturg: Nagy Orsolya
Író-rendező: Markó Róbert


A K.V. Társulatról:
A társulat 2007 óta működik folyamatosan, alapítók és művészeti vezetők: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina, akik előtte hosszú évekig a Csiky Gergely Színház színésznői voltak. A társulat nyitott műhely, melyben meghívott vendégekkel - színészekkel és rendezőkkel – dolgoznak. Előadásaikat a női látás és gondolkodásmód, női témák fókuszba állítása, tabutémák feldolgozása jellemzi. A társulat repertoárján kizárólag kortárs, a mának és a máról szóló darabok szerepelnek. Produkcióik budapesti játszóhelyek mellett – Stúdió K. Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon – vidéki és külföldi színházak műsorán is szerepelnek, rendszeresen vesznek részt hazai és külföldi színházi fesztiválokon.

Eddig 10 kortárs magyar és nemzetközi darab ősbemutatóját tartották Budapest különböző játszóhelyein: Thália Színház, Nemzeti Színház, Kolibri Színház, Rózsavölgyi Szalon, Jurányi Ház, MU Színház, Marczibányi téri Szabadidőközpont , Spinoza, FILC.

Olyan kiemelkedő rendezőkkel dolgoztak együtt mint Novák Eszter, Pelsőczy Réka, Rába Roland, Czukor Balázs, Gigor Attila, Göttinger Pál, Tengely Gábor, Romankovics Edit és Ördög Tamás.

Fotó: Lippai Krisztina   
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek