Simkó Beatrix

It Contains Hard Parts / PREMIER

3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft 
Trafó bérlet érvényes

Az It Contains Hard Parts című táncelőadás központi témája az egyén és a csoport között fennálló feszültség. Születésünk pillanatától kezdve különböző közösségekben mozgunk – de vajon mi határozza meg, hogyan viselkedünk ezekben a csoportokban, milyen értékek mentén élünk együtt? Hogyan befolyásolják egyéni döntéseinket a közösségekben tapasztalt elvárások? A darab különböző szociális kapcsolatokat vizsgál, amelyeket a magyarországi és hasonló társadalmi kontextusokban tapasztalt személyes élmények ihlettek.

Beatrix egy nemzetközi csapattal dolgozza fel a produkcióban a fenti kérdéseket a tánc és – korábbi előadásaira is jellemzően – a társművészetek eszközeivel. Fontos szerepet kap így a Gryllus Ábris által írt zene, valamint a látvány, amely Dömölky Dániel díszlettervező és Kovács Adél–Batke Luca jelmeztervező páros munkájának eredménye.


Simkó Beatrix tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a média, a Hamburgi Egyetemen pedig a performansz területein folytatta. Több mint tíz éve aktív szereplője a kortárstánc-szcénának, az elmúlt hat évben számos nemzetközi koprodukcióban dolgozott külföldön és Magyarországon egyaránt. Németországi erős jelenléte mellett munkáit Európa-szerte bemutatta Belgiumtól Finnországig. Jenna Jalonennel közös, Long time no see! című előadását beválogatták az Avignoni Fesztivál programjába és az Aerowaves hálózatba is. Grecsó Zoltánnal közös duettje, az #Orfeusz#Eurüdiké 5 évadon át szerepelt a Vígszínház repertoárjában. Emellett koreografált már a Közép-Európa Táncszínház és a debreceni Csokonai Színház részére is. Szoros partnerségben dolgozik a Műhely Alapítvánnyal, akik a németországi vonatkozású projektjei kapcsán is produkciós partnerként vannak jelen. Az előadás német-magyar együttműködésben, a Goethe Intézet nemzetközi koprodukciós támogatásának köszönhetően valósul meg, amelyet világszerte tíz művésznek ítélnek oda minden évben.

A magyarországi bemutató az Imre Zoltán Program támogatásával valósul meg.

Koreográfia: Simkó Beatrix
Előadók: Charlotte Virgile, Florian Entenfellner, Harrison Claxton/Váth Máté, Sara Valenti
Dramaturg: Costas Kekis
Díszlet-és látványtervezés: Dömölky Dániel
Jelmez: Kovács Adél, Batke Luca
Zene: Gryllus Ábris
Drámapedagógus: Hajdú Fanny
Produkciós menedzser: Kovács Brigitta
Produkciós asszisztens: Nyolczas Gitta
Fotók: Dömölky Dániel

Koprodukciós partnerek: Műhely Alapítvány, Ringlokschuppen Ruhr, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: Goethe Intézet – Nemzetközi Koprodukciós Alap, Imre Zoltán Program (IZP), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Emberi Erőforrások Minisztériuma(EMMI), Municipality of Essen
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek