Anton Lachky (SK/BE) - Közép-Európa Táncszínház

Kortalan nemzedék

     
4200 Ft
3200 Ft - diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes
#tiszta tánc #sebesség #öldöklő kor

Anton Lachky legújabb koreográfiája a Közép-Európa Táncszínház táncosai számára az ellentétek világába vezet, generációkat és kultúrákat kapcsol össze. Olyan történetek sorába repít bennünket, amelyekben minden lehetségesnek tűnik. Örvénylik, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, míg a másik pillanatban őrülten hullámzik és magába szippant. 

Ha szeretnéd megérteni, hogy korunkat mi hajtja, milyenné válunk, akkor ez az est jó alkalmat ad erre. Jól esően tudjuk élvezni a koreográfia örült sebességét ahogy a mű tempója sokszor a végletekig fokozódik. Az életünk minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni. A sziporkázó happy end garantált! 


A Szlovákiában született Anton Lachky  az Anne Teresa de Keersmaker vezette brüsszeli P.A.R.T:S.-ban tanult, majd 2004-tól a világhírű Akram Khan Company tagja , ezt követően a Les SlovaKs Dance Collective társalapítója.  Három alkotásukkal a kollektíva jelentős nemzetközi hírnevet szerzett. Anton 2012-ben megalapítja saját együttesét, az Anton Lachky Company-t.  Munkáiban a nyugati kortárs tánc, valamint a kelet-európai népi és popkultúra elemei keverednek. Saját társulata mellett hangsúlyt fektet arra is, hogy a tánc marginális területein is alkosson, hogy hozzájáruljon a fejlődéshez (Costa Rica, Helsinki, Zágráb, Göteborg, Salzburg, Budapest stb.). Ez a harmadik koreográfiája a KET táncosaival.

A KET egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárs tánc változatos nyelvét választották. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.
Koreográfus: Anton Lachky 

Táncművészek: 
Sinka Lídia  
Kisbakonyi Edmond  
Horváth Léna  
Barna Krisztián  
Dabóczi Dávid  
Gyevnár Réka   
Mohai Cintia  
Kindl Gábor

Fénytervező: Selmeczi Mercédesz 
Zenei szerkesztő: Madla
Produkciós vezető: Gerlits Réka  
Kommunikáció: Tóth Sára Lujza 
Művészeti vezető: Mádi László
Művészeti menedzser: Sóthy Virág
Művészeti munkatárs: Fodor Katalin

Kortalan nemzedék Budapest Főváros Önkormányzata
Kortalan nemzedék Közép-Európa Táncszínház
Kortalan nemzedék MMA
Kortalan nemzedék Vis Vitalis
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek