Hód Adrienn - Hodworks / Unusual Symptoms

Harmonia

     
3200 Ft
kedvezményes: 2800 Ft
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

"Nincstelen az az ember, akinek örömei más engedélyétől függnek." (Madonna Ciccone)  

A brémai Unusal Symptoms és Hód Adrienn első közös munkája a nálunk is látható Coexist volt, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2020-ban meghívást kaptak a Tanzplattform Deutschland-ra. Ennek is köszönhető, hogy az Unusual Symptoms, a Theater Bremen rezidens tánctársulata és Hód Adrienn ismét új közös munkába kezdtek.

Harmonia című előadás Hód Adrienn határfeszegető és folyamatosan kísérletező alkotófolyamatának egy újabb váratlan fejezete. Ez alkalommal tizenegy fogyatékkal élő és ép testű táncossal az Unusual Symptoms és a Hodworks egy olyan teret hoz létre, ahol arra invitálnak, hogy együtt fedezzük fel az emberi testet és annak jelentését a kortárstánc világában, illetve tágabb értelemben vett élettereinkben. A Harmonia absztrahált módon kérdőjelezi meg a társadalmi és előadóművészeti normákat, kritikusan reflektálva a klasszikus tánc hierarchiájára és az úttörőnek hitt kortárstánc komoly elmaradására. Az előadás a nézők töretlen figyelmét bátorítva tesz arra kísérletet, hogy újrarendezze az emberi fizikumról, és az azt körülvevő rendszerekről alkotott elképzeléseink súlypontjait. A tizenegy előadó közös munkája az emberi test kiismerhetetlen sokféleségére világít rá. A cél egy régóta szükséges nyitás bemutatása, amely a szélesebb társadalomban is teret nyerhetne.

Előadók: Yanel Barbeito, Aaron Samuel Davis, Florent Devlesaver, Gabrio Gabrielli, Carolin Hartmann, Paulina Porwollik, Leisa Prowd, Tamara Rettenmund, Nora Ronge, Andor Rusu, Young-Won Song
Koreográfia: Hód Adrienn
Társalkotó: Molnár Csaba
Zene: Gryllus Ábris
Színpad- és jelmezterv: Anna Lena Grote
Fénytervezés: Christian Kemmetmüller
Dramaturgia: Gregor Runge
Dramaturgiai tanácsadó: Szabó-Székely Ármin
Produkciós vezető: Alexandra Morales
Színpad- és jelmeztervező asszisztens: Naomi Darleen Schade
Színpadmester: Lena Maire

A Theater Bremen produkciója, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és az OFF Alapítvány koprodukciójában. A kultúráért és a médiáért felelős szövetségi kormánybiztos által finanszírozott NATIONALES PERFORMANCE NETZ (Táncművészeti Koprodukciós Alap) és a Goethe Intézet Magyarország támogatásával.

Harmonia Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien
Harmonia Goethe Intézet
Harmonia Nationales Performance Netz
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek