Cuhorka Emese - Molnár Csaba

Pandóra lovasai

3600 Ft
kedvezményes: 3200 Ft
diák: 2600 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Szeretettel várjuk a nézőket az előadást követően az ingyenes NÉZŐPONT foglalkozáson, a Gondolat Generátor műhely szervezésében!

NÉZŐPONT

Cuhorka Emese és Molnár Csaba a Mestermunka és a Pandóra szelencéje című korábbi munkájukat formálják egy olyan táncszínházi előadássá, amelyben a testtel mint testkultúránk mestermunkájával, és a szónoklatok, a spekuláció, és az áltudományos jóslatok tömegekre gyakorolt hatásával foglalkoznak.

Ezen a fogvacogtató hideg estén, csontos kezeinkkel kifosztott tudatlanságunk réseibe nyúlva, kiemeljük Nektek kultúránk örökzöld igazgyöngyeit. A szónoki pozíció vonzerejét használva teremtjük meg a kritikára alkalmas teret, ahol az ítéletek egy kiállítás tárgyaivá merevednek. Mozgó képeslapok válogatása a közös tudatalattiból, az emberiség kimerevített állapotai, ritmusba szelidített révület, tánccá őrölt fájdalomcsillapítók, az összehasonlíthatatlanság emelkedett, páros magánya. A folyamatos tenni-hatni akarás vágtája, melynek szertartásos menetében a test csak szolgáló.

Többszólamú próféciával, szószátyár bölcseletekkel, révült szitkok záporával szállnak szembe a jó és a rossz különválasztásával. Helyette a szorgalom, a kudarc, a bűn, a szerencse, a becsület és a bűnhődés összemosásán dolgoznak. Az alkotók az emberiségre szabadult összes csapást formálják jelenlétük eszközévé. Isteni kinyilatkoztatások közvetítőiként ajánlják fel a remény csábító ajándékát. Testesítsétek meg félelmeiteket, mert az adhat nektek lelki boldogságot.


Cuhorka Emese és Molnár Csaba szabadúszó előadók és alkotók, 2010 óta dolgoznak együtt különböző formációkban. Munkáikban többnyire a szubkultúrákat értelmezik újra, vállaltan sarlatánkodva a színház eszközeivel.

Alkotók, előadók: Cuhorka Emese, Molnár Csaba
Zene: Gryllus Ábris, Csajkovszkij, Constanzo, Cortazar, Saint-Saens, Sosztakovics
Fény: Dézsi Kata

Külön köszönet: Fülöp László, Horváth Máté, Muskovics Gyula, Mizsei Zoltán, Vass Csenge
Produkciós partner: Katlan Csoport

Trafó Kortárs Művészetek Háza, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Pandóra lovasai Katlan Csoport
Pandóra lovasai NKA - Nemzeti Kulturális Alap
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek