Lovísa Ósk Gunnarsdóttir (IS)

When the Bleeding Stops

     
4900 Ft
3700 Ft - diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes
#tabu #menopauza #nőiség

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir a menopauza fogalmát körülvevő hallgatással és tabuval, valamint öregedő táncosként szerzett személyes tapasztalataival foglalkozik. Miután öt évvel ezelőtt megsérült, kénytelen volt újragondolni kapcsolatát a tánccal és a testtel. Ez a folyamat felnyitotta a szemét a menopauza körüli társadalmi szintű hallgatásra és a témával kapcsolatos ismereteinek hiányára. Kutatásba kezdett, és egy olyan nyílt felhívást tett közzé az interneten, amelyben menopauzával szembenéző nőket keresett, hogy vegyenek részt a projektjében. Mire észbe kapott, már számtalan, Izland minden sarkából érkező asszonnyal dolgozott együtt.

A When the Bleeding Stops a sebezhetőség, a szégyen, az empátia és a humor világába kalauzolja a nézőket. A mű elvisz minket a résztvevők otthonának intim terébe, és mélyen belemerül a menopauzával kapcsolatos női tapasztalatok számos rétegébe. 


Lovísa nemzetközi turnéja minden állomásán kapcsolatba lép a helyi, változókorban lévő nőkkel, történeteket és táncos videókat gyűjt tőlük; és meghívja őket, hogy csatlakozzanak hozzá a színpadon, és együtt változtassák meg a menopauza narratíváját.

A művet 2021-ben mutatták be a Reykjavíki Táncfesztiválon a Reykjavíki Városi Színházban, és azóta turnézik. Kiváló kritikákat kap, és a projektben részt vevő helyi nők úgy jellemezték az élményt, hogy az megerősítő, sőt, életeket megváltoztató volt. Az előadást az év leginnovatívabb előadásának jelölték a The Icelandic Theatre Awards-on, Lovísa-t pedig beválasztották a 20/23 Aerowaves művészek közé.
KONCEPCIÓ, KOREOGRÁFIA ÉS SZÖVEG: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir

FÉNY- ÉS HANGTERVEZÉS: Brett Smith

VIDEÓTERVEZÉS: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir és Brett Smith

Előadóművészek: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, Ólöf Ingólfsdóttir, Kristjana Stefánsdóttir, Sveinbjörg Þórhallsdóttir vagy Arndís Guðmundsdóttir.

KÖSZÖNET: SIgrún Ólafsdóttir, Egill Ingibergsson, Alexander Graham Roberts, Brogan Davison, Rebekka Ingimundardóttir, Valdimar Jóhannsson és a Reykjavíki Táncfesztivál.

PRODUCER: StepTurnMove - Wim Casier

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek