Biczók Anna

DELICATE - PREMIER

     
2800 Ft 
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

Egy orosz, egy osztrák és egy magyar nő életútja keveredik hétköznapjaik mozdulatai közé. Hármuk táncában őseik élményei is megelevenednek - újra jelen idejűvé válnak a testükben hordozott emlékek.

„Mennyit fejez ki magáról a test, hogyan kommunikálja személyes és kulturális tartalmait a tánc által? Másképp szólal-e meg, ha a szavak ehhez nem adnak támaszt? Ha nem segítünk, hogy “miről táncolunk”? Mozgás és szöveg közötti párbeszédekkel formáltuk a táncosok eredettörténeteit, aztán a szövegeket elhagytuk. Felmenőink segítségével kerestük, mi az, hogy egy osztrák, egy magyar és egy orosz nő egy színpadon. Nők szomszédságban, azonos vagy különböző oldalakon. Érzékeny terület.” (Biczók Anna)


Előadók: Juhász Adél, Karin Pauer, Sasha Portyannikova 
Zene: Mákó Rozi
Fény: Dézsi Kata
Jelmez: Vass Csenge
Grafika: Mákó Bori
Asszisztens: Arany Virág
Rendező-koreográfus: Biczók Anna

Partner: Műhely Alapítvány
Koprodukciós partner: STUK Huis voor Dans
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Creative Crossroads - Life Long Burning, Kreatív Európa Program, danceWEB, Sín Kulturális Központ

Köszönet: Szabó-Székely Ármin, Fülöp László, Vadas Zsófia Tamara, Téri Gáspár, Kovács Andrea

Biczók Anna az Európai Unió Kreatív Európa – Creative Crossroads Life Long Burning program támogatott művésze. 

Biczók Anna Budapesten élő független táncos és koreográfus. Látható volt a HODWORKS korai munkáiban, dolgozott többek között Ladjánszki Mártával, a Tünet Együttessel, Fülöp Lászlóval, Szeri Viktorral. Szerepelt Fülöp László/Timothy and the Things there’s an elephant in every room című előadásában, mely Lábán-díjban részesült. Egy lehetséges jövő előzményei című szóló előadását 2017 őszén mutatta be a varsói Cialo/Umisl Fesztiválon, ami vendégszerepelt Ljubljanában (Kino Siska), Birminghamben (BE Festival), a Best of BE turné keretében Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, szerepelt a brüsszeli Bâtard Festival programjában és a Trafóklubban. Táncosként Karin Pauer osztrák koreográfus We Were Never One című installatív előadásában látható Bécsben a brut Wienben.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek