ArtMan Est vol. 9.

Pure/Vetület

     
2800 Ft
kedvezményes: 2400 Ft
diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes

Az ArtMan Egyesület legfrissebb alkotásait bemutató ArtMan vol.9 esten három különálló, ám időrendiségében mégis összefüggő darabot láthatnak a nézők. Az ArtMenők a kibontakozó jövőt, a Vetület a Tánceánia jelenét hozza, a Pure pedig felvállaltan szól a Tánceánia múltjáról.

Az estet megnyitó Artmenők az Egyesület legújabb, fiataloknak indított programja. A Trafó közösségi terében létrejövő performance-ukkal most először lépnek a nézők elé. Munkájukban az ArtMan és a Tánceánia hagyományait előhívva, azt megújítva dolgoznak. 
Csoportvezetők: Mészöly Andrea, Jobbágy Bernadett
Asszisztensek: Tóth Károly, Dobay Júlia
Programvezető: Kopeczny Kata

Pure

A megszokottól eltérő testi-lelki működés miatt kényelmetlen, néha kínos vagy megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kendőzetlen őszinteséggel fejtegetjük az eltávolodás adta kifáradástól a végtelen összegabalyodáson át a kapcsolódási képtelenségig. A végleteket felvető hiányok, akadályok, az alig megtölthető üresség tapasztalata a 22 éve heroikus erőfeszítésekkel működő Tánceánia Együttes súlyosan sérült tagjainak segítő környezetével, idősödő szülőkkel folytatott beszélgetésekből kerül színre. A vallomásokat is tartalmazó hangzó tér adja a fő mondanivalót, a látható színpadkép a gondolatok lekövetőjévé egyszerűsödik a legfinomabb rezdülésekkel, amire pőre testek képesek. A szembesülés fájdalma egy másik dimenziót nyit a kitartás hozta oldódás, kötődések folyamatában, egyénenként végtelen tágas történetet írva. Miközben a darab a Tánceánia Együttesről, mint jelenségről is kíván szólni, emléket állítunk három, az elmúlt évben elhunyt társunknak, akik a kezdetektől fogva velünk voltak.

Ötlet, rendező, koreográfus, korrepetitor, interjúkészítés: Bóta Ildikó 
Előadók, interjúkészítés: Tóth Károly, Környei Kristóf
Zeneszerző, hangtechnikus: Kádár Mihály
Asszisztens: Kopeczny Kata
Beszélgetőpartnerek a Tánceánia Együttes beszédképes fogyatékos tagjai, szüleik, személyi segítőik.
Fény: Dézsi Kata

Vetület

Az előadás egy újabb állomása az együttes alkotói munkájának, amelyet a halmozottan sérült és az ép mozgású előadók közösen teremtett jelen pillanata formál. A darabot az együtt átélt emlékek, tapasztalatok, érzetek és képek töltik meg, miközben a jelenről mesél. Egymásra reflektálunk, egymás felületei vagyunk, a világra reflektálunk, a világ ránk vetül, ugyanannak a világnak más vetületeit éljük. A jelenetek egymásba fonódva, átúszva, vagy éppen a nyugalom csendjében születnek. Felvillanások és kibontakozás. Felépülő és elmúló pillanatok. Folytatás, újra-rendeződés, elengedés és kiegészülés, helykeresés a térben és a kapcsolatokban. Ebben a táncban minden mozdul, velünk, bennünk, körülöttünk.

Alkotó előadók: Barkó Tamás, Bóta Ildikó, Farkas Dorka, Dániel Attila, Gál Eszter, Kalácska Levente, Kálmán Ferenc, Környei Kristóf, Tóth Károly
Rendezés: Gál Eszter
Asszisztens: Farkas Dorka, Kálmán Ferenc
Zene: Rubik Ernő Zoltán
Fény: Dézsi Kata

Az estet Potoczky Gábor, Eszes Dávid és Sellyei Péter emlékének, valamint hozzátartozóiknak ajánljuk.

Támogatók: NKA; EMMI; Budavári Önkormányzat; Trafó
Együttműködő partnerek: Műhely Alapítvány, ZéróPlusz Táncstúdió

Pure/Vetület ArtMan Egyesület
Pure/Vetület EMMI-Emberi Erőforrások Minisztériuma
Pure/Vetület Műhely Alapítvány
Pure/Vetület NKA - Nemzeti Kulturális Alap
Pure/Vetület Budavári Önkormányzat
Pure/Vetület Bethlen Gábor Alapkezelő ZRt
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek