Tünet Együttes

ELMARAD! / Afterparty - egy fiktív törzs fiktív rituáléja

     
jegyár: 3200 Ft
kedvezményes: 2800 Ft
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Milyen jó lenne, ha minden bennünk rejlő feszültséget, indulatot, fájdalmat, dühöt, örömöt, boldogságot csak úgy egyszerűen kiüvölthetnénk magunkból. Megtehetnénk, de nem tesszük. Miért? Miért fojtjuk vissza és nyomjuk el érzelmeinket? Miért félünk kimutatni mindazt, ami bennünk van? Miért nem merjük kiengedni a hangunkat? Egyáltalán: milyen hangokat adunk ki magunkból?

Az Afterparty szereplői előadásról előadásra egy kísérlet részesei: képesek-e elengedni a kapaszkodókat, átadni magukat a közös játékoknak „megfigyelők” jelenlétében is, és megengedni, hogy lássuk őket zsigerinek, esendőnek, ártatlannak, erőszakosnak, könnyűnek és nehéznek. Az emberi hang és a mozdulat kapcsolatát vizsgálják, de azt is kutatják, hogyan tudják segíteni egymást abban, hogy felszakadhassanak belőlük ismeretlen, mélyen eltemetett hangjaik.

Olyan társasjáték ez, ami nem csak a porondon zajlik, hanem azon túl is, hiszen az este folyamán együtt lélegzik és lüktet nézőtér és színpad, a közönség maga is aktív részese mindannak, ami a táncosokkal történik. A törékeny előadói helyzet teremtette intim térben a nézők és játszók közötti oda-vissza hatások felerősödnek.

A felszabadító erejű, játékos, gyakran mulatságos pillanatokban gazdag előadás végére a nézők eldönthetik, mi is az, amit láttak és hallottak: zene vagy tánc, esetleg öt ember (artikulálatlan) vallomása?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

2020-ban, a Tünet Együttes kísérleti évadának keretében készült az előadás. A csapat karanténközösséget vállalva közösen alakította ki és gyakorolta napi szinten azokat a rituálékat, amelyek a darab vázát adják. A meghatározott kereteken belül az előadás teljes mértékben improvizatív.

Rendező: Szabó Réka

Előadók és alkotótársak: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Oláh Balázs, Szabó Veronika, Szász Dániel


Zenei tréner és alkotótárs: Harcsa Veronika


Produkciós asszisztens: Oberfrank Réka


Fény: Dézsi Kata


Kosztüm: Vass Csenge


Köszönet: Farkas Kámea


Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Trafó Kortárs Művészetek Háza

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek