Az Átváltozó Egyesület bemutatja: "TÁBOR"

800 Ft
Dokumentumfilm bemutató és beszélgetés

"Milyen a tábor? –
Jó. De miért mindig
ez az első kérdés?"

Elviselhetetlenül sok minden zajlik a Földön ebben a pillanatban is. Egyszerre olvassuk, nézzük és hallgatjuk a világot percenként megrázó történéseket. Figyelni kell a híreket, tájékozottnak tűnni és reagálni az újdonságokra. Nem érünk rá, mert követni kell az eseményeket.
Állj. Hagyjuk abba a naprakész komolyságot! Keressünk egy üres házat, vigyünk magunkkal társakat és kezdjünk el játszani.

A "TÁBOR" egy ilyen játék kibontakozását mutatja be egy gyerekek és felnőttek által együtt felépített, évente újraszerveződő közösségi eseményen keresztül, ahol mindenkinek van ideje és tere megtalálni a saját gondolatait. A néző a Tócsa tábor azaz gyereknyaraltatás egyik nyári turnusába kapcsolódhat be, ahol 2010 óta játsszák ezt a különleges játékot. Megismerhetjük a játék sajátos összetevőit és terminológiáját és nem utolsósorban a Tócsa lényegét, minden játék legfőbb eszközét: az átváltozást is.

Az Átváltozó Egyesület saját művészetpedagógiai módszertana alapján szervez nyitott szerkezetű játék-eseményeket, nem formális oktatási és szabadidős programokat gyerek, felnőtt és vegyes csoportokkal. A módszertant a 2010 óta működő Tócsa Gyereknyaraltatás vagyis Tábor alapelveinek kiterjesztésével alakítják ki a résztvevők.

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet.
www.atvaltozo.com

Az este folyamán az Átváltozó Egyesület tagjai meghívott vendégekkel beszélgetnek, majd levetítik a TÁBOR c. dokumentumfilmet.

Meghívott beszélgetőpartnerek:
K. Horváth Zsolt - történész
Trencsényi László – neveléselmélet és gyermekkultúra szakértő
Kiss Bea - rádióriporter
Bazsányi Sándor – esztéta
Király Edit - pedagógus, korábbi gyerektábor szervezője
Bazsányi Simon – átváltozott szereplő

Moderátor:
Lord Nickelback Taylor (átváltozott szereplő, akit Pomlényi Attila drámapedagógus és diplomata, az Átváltozó Egyesület alapító tagja alakít)
A beszélgetésen részt vesznek az Átváltozó Egyesület további tagjai – Kliment János és Pásztor Sára -,  átváltozott (fiktív) szereplők formájában.Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek