Káva Kulturális Műhely

Troll

     

Az előadásra a 9-12. évfolyamos osztályok a petro.julianna@kavaszinhaz.hu címen jelentkezhetnek.

Színházi nevelés
Magyar nyelven

Résztvevő színházi előadásunk a középiskolás korosztályt szólítja meg. Úgy látjuk, hogy napjainkban a tizenévesek, a fiatalok fő kommunikációs csatornái digitálisak. Ebben kell létezniük és közölniük magukról. Amivel találkoznak, az sokszor nem a valóság. Virtuális személyiségek, hamis profilok keverednek nyilvánosan megosztott személyes, sokszor intim adatokkal. Történetünkben egy fiatal huszonéves fiú poénból, szórakozásból ismerkedik meg egy lánnyal a neten keresztül, egy társkereső oldal segítségével. A lány nem az ő világa. Bárhol találkozott volna vele, észre sem veszi. Kitárul előtte egy másik világ, egy másik ember valósága, profilja. De vajon mi a valóság? Mit jelent az egyén valósága? Van e különbség a valóságok között? És vajon meddig lehet azzal játszani? Mennyire szabad befolyásolnunk, megváltoztatnunk, játszótérként kezelnünk egy másik ember valóságát? Ki vagy mi ad felhatalmazást erre a tettre? Ezek azok a kérdések, melyek előadásunk fókuszában állnak és amelyekre a résztvevőkkel közösen keressük a válaszokat.

​ A Káva Kulturális Műhelyben alkotók olyan fórumként látják és láttatják magukat, ahol a munkában, játékban résztvevők azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyunk az általunk felvetett emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz. Elsősorban színházi nevelési előadásokat készítenek általános és középiskolás csoportoknak, de drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is elkötelezettek.
A 2019/20-es évadban a Trafóval együttműködésben játsszák az Elveszve, a Sorsjegy és a Troll c. előadásaikat a Trafóklubban.

Szereplők:
Dénes: Sereglei András
Hajni: Milák Melinda
Kornél: Gyombolai Gábor
Írta és rendezte: Kovács Dániel Ambrus
Dramaturg: Laboda Kornél 

Az előadás Witold Gombrowitz Yvonne, a burgundi hercegnő című drámájából inspirálódott és a színészek improvizációi alapján íródott.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétfőnként: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek