Káva Kulturális Műhely

Sorsjegy

     

Az előadásra a 9-12. évfolyamos osztályok a petro.julianna@kavaszinhaz.hu címen jelentkezhetnek.

Színházi nevelés
Magyar nyelven

Színházi játékunk három fiatal egyetemistáról szól, akik összeköltöznek egy albérletbe. Mindhárman más indíttatásból választják az együttélést: egyikük a szülei szoros öleléséből menekül, a másik a kollégiumból, a harmadik pedig a szerelmével szeretne együtt élni. Az új helyzetben aztán a különböző elképzelések, eltérő vágyak hamar konfliktusokat teremtenek. A konfliktusok hátterében rendre a három fiatal pénzhez való nagyon különböző viszonya áll, illetve eltérő anyagi hátterük.

A történet során olyan financiális kérdések kerülnek terítékre, melyek az önálló életet kezdő fiatalok számára alapvetőek:
– felvegyek-e diákhitelt, vagy inkább dolgozzak az egyetem mellett?
– elfogadjam-e a jó fizetéssel, anyagi javakkal kecsegetető állást, ha az a vágyott/elképzelt életpályámról eltérít? (Feladjam-e álmaimat a jó fizetésért cserébe?)
– elfogadjam-e (meddig és milyen mértékben) a szüleim anyagi támogatását, ha ezért cserébe el kell fogadnom, hogy beleszólnak az életembe és olyan elvárásokat támasztanak, amelyekkel nem értek egyet?
A fenti kérdésekről a színészek és a fiatalok közösen gondolkodnak a játék során, színházi és drámás formákon keresztül.

A Káva Kulturális Műhelyben alkotók olyan fórumként látják és láttatják magukat, ahol a munkában, játékban résztvevők azt kutatják, hogy mit jelent embernek lenni a jelen társadalmában, mi a viszonyunk az általunk felvetett emberi, erkölcsi, társadalmi kérdésekhez és problémákhoz. Elsősorban színházi nevelési előadásokat készítenek általános és középiskolás csoportoknak, de drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is elkötelezettek.
A 2019/20-es évadban a Trafóval együttműködésben játsszák az Elveszve, a Sorsjegy és a Troll c. előadásaikat a Trafóklubban.

Színész-drámatanárok: Háda Fruzsina, Kurta Niké, Somorjai Márton
ARS konzulens: Bori Viktor
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Író, rendező: Romankovics Edit


Bemutató: 2019. október 1. (Káva Műhely).

Az előadás létrejöttét az Erste Bank “pénzügyi tudatosság programja” és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek