TÁP Színház

Nagy Színészverseny

     
3000 Ft / diák: 2400 Ft
Támogatói jegy: 5000 Ft
A Támogatói jegy a kosárba rakás után, a "Teljes ár" alatt a legördülő menüben érhető el.

Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsűri…

El tudja képzelni magát egy halraj részeként? Lehányná Ön a gyülekezetet az orgona mellől? Miért? Ellátogatna a kancsal jó hallásúak találkozójára, ahol mindenkit Feliciánnak hívnak? Eljátszana egy óvónőt szélsőséges nevelési elvekkel? Meg tudja mutatni, milyen, ha lazacra gondol, pedig nem akar..?

A Színészverseny a színészek improvizációs készségét, váratlan (abszurd vagy kevésbé abszurd) helyzetekben való megoldó készségét, az egymásra figyelni tudás képességét teszi próbára, felszabadult, ihletett, improvizatív játékra hív, mely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását, gazdagítja művészi kifejezőeszközeit.

„A TÁP-féle színészverseny igazi örömszínház, fergetegesen mulatságos pillanatokkal, színészi felfedezésekkel, a forma jellegéből adódóan persze kissé egyenetlenül, s adott esetben a hajnali órákba nyúlóan, valamelyest ki is fárasztva a nézőket.” (Urbán Balázs)

A verseny célja:

  • méltóképpen hozzájárulni
  • élményszerű találkozást biztosítani
  • megmutatkozni és feltárni
  • úgy hazudni, hogy nem ismered az igazságot

Nem másokon gúnyolódnak. Önmagukat teszik (virtuózan) nevetségessé. Vállalják komolykodásuk, előadói fontoskodásuk kínosságát. Megmutatják, mennyi alanyi nekifohászkodást igényel a rossz színház. Milyen mélyről fakad a tehetségtelenség és az alkalmatlanok szerepvállalása. Bölcseleti alapon hülyülnek. Elvből tiszteletlenek. Rendes, fölkészült anarchisták.” (Molnár Gál Péter)

Résztvevők:
Andrássy Máté

Bíró Dominika Panna
Csányi Dávid
Egger Géza
Fekete Ádám
Göndör László
Háda Fruzsina
Janklovics Péter
Jankovics Péter
Kurta Niké
Laboda Kornél
Lengyel Benjámin
Molnár G. Nóra
Pallag Márton
Polgár Csaba
Szabó Zoltán
Kocsis Gergely
Molnár Gusztáv
Tasnádi Bence
Thuróczy SzabolcsZsűri:
Karsai György, Székely Kriszta, Artner Szilvia Sisso, Ezüsthigany, Király Júlia (Az MNB volt alelnöke)

Moderátor: Ruszina Szabolcs

A TÁP Színházról:

A TÁP Színház 1996 óta működik különböző alternatív befogadó- és szórakozóhelyeken hadat üzenve a merev, szabályokhoz kötött kőszínházi formáknak. A „Rossz színház” – mely megvalósítására előadásaik kísérletet tesznek – alapvető lényege, hogy szembeszáll az aktuális trendekkel és formabontó színházi megoldásokkal kísérletezik. Egyik legfontosabb törekvése a „jónak lenni” szorongásának feloldása, amit leginkább felszabadult, improvizatív játékkal tud elérni.

A Táp Színház továbbá a nemzeti identitást erősítő, Magyarország történeti és kulturális értékeit, hagyományait bemutató, ezekre reflektáló, az egyetemes értékek létrehozását és megőrzését, illetve ezek hazai és határontúli terjesztését, valamint a jövő nemzedékek kulturális nevelését célul kitűző kultúrateremtő és kultúraközvetítő előadó-művészeti szervezet. Kiemelt feladatának tartja a nemzeti kultúra egészének minőségi fejlesztését, és tevékenységét ezen vállalás maradéktalan teljesítésének rendeli alá. Működésével és előadásaival segít a nemzetstratégiai kultúrpolitikai célok megértésében és irányt mutat a művészeti szférának a hazai és a globális trendekhez való igazodás elősegítésére.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Szerdától szombatig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h, vasárnap: 10h-14h.
  • Hétfőn és kedden zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek