Árvai György (H) - Korai Zsolt (DE)

PARADEMIA

3000 Ft
diák: 2400 Ft
Trafó bérlet érvényes

Kísérőprogram

Stroboszkóp és erős fényhatások használata miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Az installáció az ember megismerési vágyát példázza a földi időn és téren, azaz az „emberen túli” dolgok iránt. A kór okozta, pszichésen nehezen kezelhető szituációk (pszichodémia) és az információáramlásban a hamis tények között való tájékozódás (infodémia) kettőse közösen alakítja az installációt.

Különleges audiovizuális élményt ígér ez a produkció, hiszen a jövőre 25 éves Trafóban soha nem épült ekkora méretű installáció LED falból, amelynek mérete, és tartalma a magyar színházi szcénában is unikumnak számít. Több mint egy napig épül a giga méretű technikai rendszer és 2 nap alatt, összesen 6 alkalommal lehet ebben a zenei és vizuális élményben elmerülni, benne létezni.

A néző teljes fizikai és befogadói szabadságot kap, lehet passzív szemlélődő, de aktivizálhatja is magát, élhet saját asszociációs képességével, fizikai helyzetével. Öt oldalról veszi körül őt ez a képi, hangi információ őrület, amely sajátos képi, hangi idő dramaturgiára épül és interaktív módon minden alkalommal kicsit más. Az alkotók ajánlják mindenkinek ezt az audiovizuális szimfóniát az itthon még újdonságnak számító, de Nyugat Európában már elismert kortárs műfajt, azoknak, akik az akusztikára, a mozgóképre, ezek sajátos szinkronjára érzékenyek, fogékonyak, nyitottak és kíváncsiak.


Árvai György 1988-ban diplomázott a Képzőművészeti Főiskolán díszlet- és jelmeztervezőként. 1985 óta foglalkozik színházi látványtervek készítésével, filmzenék megkomponálásával, kiállítások és egyéb különleges tervek készítésével. 1984-ben alapította meg a Természetes Vészek Kollektíva kísérleti színházi társulatot, amely új szcenikai eszközökkel, különleges dramaturgiával alkalmazza a mozgást, a mozgóképet és a kortárs zenét.


Korai Zsolt 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció szakirányán, de már a tanulmányai alatt rendszeresen részt vett különböző színházi előadások létrehozásában. 2014 óta él Izlandom majd Németországban kisebb nagyobb megszakításokkal. Az elmúlt 5 évben Drezdából és Berlinből készít interaktív animációkat és különféle múzeumi installációkat, de mindeközben folyamatosan dolgozik Magyarországon is színházi és zenei vizualizációkon.


koncepció/zene/látvány/animáció: Árvai György - Korai Zsolt 
szöveg: dr. Mészáros Flóra, Dunajcsik Mátyás
fény: Szabon Bala

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek