Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka)

ELMARAD! / A Csókos Asszony Lovagjai - szabadkai szindikális operettgála

     
3200 Ft 
kedvezményes: 2800Ft 
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes
„Varázslatos érzés volt megfigyelni, hogyan repes a közönség szíve egy kísérleti színházban a nemzeti büszkeséget duzzasztó operett-kuplék és népdalok hangjai és szavai hallatán, melyeket aztán szívből fakadó nyíltszíni tapssal díjaz. A könnyed dallamok magukkal ragadják az embert, a hazafias nóták pedig felizzítják a szívet és megolvasztják a szubjektumot.” 
(Zlatko Paković, danas.rs)

„Hát, ezt is megértük: rámás csizmában, selyemben, mentében, paszományban, sujtásban, tisztességes nemzeti színekben láthatjuk ezeket a szép fiatalembereket – nem pedig terepmintás gyakorlóban és katonai bakancsban, hogy gyomorbajos kesergés meg irritáló ordítozás után, szégyen ide vagy oda, kényszeredetten lemeztelenedjenek.”
(Proics Lilla, revizoronline.hu)

„A derűs és szemet gyönyörködtető előadásokban játszani kívánó lázadó színészek egyik érve az, hogy a közönséget nem szabad nehéz témákkal „kínozni”, mert éppen eleget kínozzák őket a valós életben.”
(Ana Tasić, Politika)

„Urbán színházi módszereinek megfelelően színészi, performeri improvizációkból kiindulva, fragmentumokból, látszólag csak lazán összefüggő rövid jelenetekből épül a kispolgári ízlést parodizáló előadás. Van benne minden: a fekete humortól és az abszurdtól kezdve a gátlástalan táncos elszabaduláson át egészen a klasszikus kávéházi jelenetekig és tovább. Dalolva persze, operettet és punkot.”
(Sisso, Magyar Narancs)

A Csókos Asszony Lovagjai idén júniusban a 66. Sterija Játékokon megosztva megkapta a Kritikusok kerekasztalának a legjobb előadásért járó díját, emellett Sterija-díjat kapott Kucsov Borisz az előadásban nyújtott alakításáért, valamint Fülöp Tímea koreográfusi munkájáért.


Szereplők: Búbos Dávid, Dedovity Tomity Dina m.v., Fülöp Tímea, Horváth Blanka m.v., Kucsov Borisz, Mészáros Gábor, Verebes Andrea
Zeneszerző: Szerda Árpád
Dramaturg: Góli Kornélia, Oláh Tamás
Diszlettervező: Urbán András
Grafikai munkatárs: Kreszánkó Viktória
Jelmeztervező: Marina Sremac
Jelmeztervező-asszisztens: Senka Ranosavljević
Koreográfus: Fülöp Tímea
Rendezőasszisztens: Szerda Zsófia
A videódokumentumok szereplői: Béres Márta, Nagyabonyi Emese, Mészáros Árpád, Mikes Imre Elek
Plakáttervező: Blaskó Árpád
Rendező: Urbán András

Támogatók: Szabadka Város, Magyar Nemzeti Tanács, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzeti Kulturális Alap, Szerbia Tájékoztatási és Kulturális Minisztériuma

Kálmán Imre dalainak felhasználását a Music Theatre International (Europe) Josef Weinberger Ltd. Iroda engedélyezte.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek