Cserepes Gyula: Selfy

1500 Ft
Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.

A Selfy egy interaktív, részvételi-színházi, kortárstánc előadás. A nézőket a színpadra vezetve és köztük improvizálva, ugrálva, Gyula a tánc és a táncelőadások befogadásának hagyományos módját kérdőjelezi meg. Ebben a közelségben, ahol a nézőt szó szerint és átvitt értelemben is megérintheti az előadás, a szabadság és a hozzá való viszonyunk a kérdés. Egy önreflexió céljából létrehozott művészi térben előadó és néző egymáshoz nagyon közel, egyazon színpadon osztoznak, az élmény győz a narráció felett. Gyula a transz és reprezentáció közötti vékony határmezsgyén táncol.
 

 
„Mindenesetre Cserepes Gyula „megenergiázza” […] a teret és mint valami rituális tárlatvezető vagy kortárs indián varázsló utaztatja a közönséget kívül és belül. Elszálltnak tűnik és improvizatív, de határozottan kontrollálja, uralja a helyzetet, megszakítás nélkül mozog, viszonyul, elgondolkodtat.” (Artner Szilvia Sisso, Szinház.net)
 
Hogyan reagálunk egy ilyen helyzetben? Hogyan kezeljük a felelősségünket, ami a “totális” szabadság velejárója? Egyesek a passzív megfigyelő szerepének már jól ismert biztonságát választják – míg mások átadják magukat az élménynek, hogy elragadja őket az előadás és útra keljenek az ismeretlenbe: hogy felfedjék lelkünk és testünk felszabadításának mindnyájunk által magunkban hordozott, rejtett lehetőségét. A Selfy ti vagytok közöttük, miközben önmagunk vagyunk – együtt.
 
Alkotó, előadó: Cserepes Gyula
Fény: Ints Plavnieks
Zene: Mádi László
Producer: Cserepes Gyula
Koprodukció: Zavod En-Knap
Társszervező: Műhely Alapítvány

Műhely Alapítvány (HU), Új Előadóművészeti Alapítvány (HU), OFF Alapítvány (HU), Stanica (SK), Garage-29 (BE)TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek