SCENE س pres.

Abdullah Miniawy | Qow | Ábris Gryllus & Thea Soti

     
3500 Ft
elővételben: 2800 Ft
(az első 100 jegy elővételes)
Trafó bérlet érvényes

A Scene -س- egy közösségi projekt, amely az arab világ neves és feltörekvő művészeinek bemutatására fókuszál. 2022-ben olyan zenészek mutatkoztak be a budapesti közönségnek, mint 3Phaz, ABADIR, Toumba és Assyouti.

Az idei kiadásban fellépnek:
Abdullah Miniawy (live) [AD 93, Molten Moods, Berlin Atonal Recordings] – EGY
Qow (live) [Genot Centre] – EGY
Ábris Gryllus & Thea Soti (live) [The Death of Rave, Planisphère]

Hangosítás: Funktion-One Hungary

ABDULLAH MINIAWY 

Abdullah Miniawy egyiptomi művész, író, kántor, zeneszerző és színész. Olyan művészekkel osztozott már a színpadon, mint Erik Truffaz, Kamilya Jubran, Yom, Médéric Collignon, Aly Talibab és A Filetta. Rangos nemzetközi színpadokon és helyszíneken lépett fel, úgymint a 72. Festival d'Avignon, a Francia Nemzeti Színház, a londoni Institute of Contemporary Arts, a müncheni Haus Der Kunst, vagy a párizsi Louvre. Zeneszerzőként számos darabot komponált táncelőadásokhoz, színházi darabokhoz és kiállításokhoz. Abdullah megannyi producerrel dolgozott együtt, mint például Simo Cell és Hvad. 2016 óta a német Carl Gari trióval is együttműködik, az avantgárd elektronikus hangzásvilágot ötvözi költői szövegeivel. Legutóbbi megjelenésük a Berlin Atonal More Light c. válogatásának részeként jelent meg, korábban az AD93-on egy 6 számos kislemez a The Act of Falling from the 8th Floor erejéig jöttek össze.

Qow, azaz Omar El Sadek audiovizuális művész, aki sound designra és animált látványvilágra specializálódott. Művei főként a személyes környezete (beleértve saját) törékeny természetének dokumentálására összpontosítanak. Hasonló vizuális megközelítést alkalmaz, a költői tökéletlenségekbe és a váratlanság intimitására fekteti művészetének hansgúlyát. Olyan művészekkel dolgozott együtt mint MSYLMA & Ismael, ZULI, Drew Mcdowall és KNOW V.A. és nem kisebb fesztiválokat tudhat maga mögött mint az Unsound, a Lunchmeat vagy a Rewire.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek