Norvég Est - Inspiration From Above – Music from Norway

     
elővételben: 2000 Ft / aznap: 2500 Ft / bérlet érvényes
Online jegyvásárlás »
concerts at trafo 2011 jan-may by Trafo HouseINSPIRATION FROM ABOVE – MUSIC FROM NORWAY

20:00 - Sidsel Endresen & Hakon Kornstad duó
21:00 - Eivind Aarset & Sonic Codex Orchestra
22:15 - Møster!


Minifesztivál a norvég zenei jéghegy csúcsáról szemezgetve. Sidsel Endresen és Hakon Kornstad finom és intim zenét játszik, Eivind Aarset és két kiváló dobosa hatalmas zenei ívekben tobzódik, végül a Møster! ámulatba ejtő progresszív hang és ritmus orgiája zárja az estét.


Sidsel Endresen & Hakon Kornstad


Szólók és duók Norvégia két zenész-generációjának két kiemelkedő improvizátorától.


Sidsel Endresen kora 80-as évekbeli feltűnése óta meghatározta és újraértelmezte az énekhang lehetőségeit. Megannyi felvételt készített az ECM és a Jazzland kiadók számára. Hakon Kornstad a Wibutee vezetőjeként tűnt fel, majd sokak számára meglepő módon feloszlatta e sikeres zenekarát és szóló projektjére összpontosította energiáját.
Sidsel Endresen - ének
Hakon Kornstad - szaxofon, elektronika


Eivind Aarset & Sonic Codex Orchestra


Eivind Aarset éteri gitárjátékát jelenleg is hallhatjuk Bill Laswell, David Sylvian, Dhafer Youssef, Nils Petter Molvaer zenekaraiban, de közreműködői listája is árulkodik sokszínűségéről: Ray Charles, Jon Hassell, Jan Garbarek, Talvin Singh, Paolo Fresu, Marilyn Mazur, Dee Dee Bridgewater, Django Bates. Zenekarvezetőként megjelent első lemezét a New York Times „a Miles Davis utáni kor legjobb elektronikus albumként” jellemezte.

Eivind Aarset – gitár, elektronika
Audun Erlien – basszusgitár
Wetle Holte – dob, ütőhangszerek
Erland Dahlen - dob, ütőhangszerek

 

Møster!


Kjetil Møster 2000-ben vált ismertté szélesebb körben, amikor a Molde Jazz Fesztiválon fellépett Chick Coreával. Azóta rengeteg együttes tagja volt (The Core, Zanussi 5, MZN3, Ultralyd , Trondheim Jazz Orchestra with Pat Metheny), valamint több, mint 30 lemezen játszik jazz, pop rock és metal műjajokban.
A Møster! zenéje a 60as évek modális jazzén alapul (á la John Coltrane), de egyértelmű Miles Davis 70es évekbeli elektronikus együtteseinek hatása is.
A Møster! a szaxofonos Kjetil Møster legújabb zenekara, mellyel 2010-ben tért vissza 3 éves “pop-száműzetéséből”, ahol a világszerte ismert Datarock tagja volt. A Konsgsberg Jazzfesztiváltól kapta a lehetőséget, hogy Norvégia legjobb zenészeiből válogasson együttest maga köré. Tervei alapján olyan zenészeket keresett, akik biztos jazz alapokkal rendelkeznek, de komoly rálátásuk van más stílusokra is. Mindez világossá válik, ha vetünk egy pillantást az együttes tagjaira: Ståle Storløkken (Hammond orgona, Moog) a Supersilent, a Humcrush, és Terje Rypdal együtteséből ismert. A basszusgitáros Nikolai Eilertsen Norvégia utóbbi 10 évének legnagyobb rockzenekarának, a BigBang-nek tagja, de Ståle-val együtt játszik az Elephant9-ban is. Kenneth Kapstad dobos nemrég csatlakozott a kultikus Motorpsycho-hoz.

03 Ransom Bird by Trafo HouseKjetil Møster - szaxofon
Ståle Storløkken – hammond orgona, moog
Nikolai Eilertsen – basszusgitár
Kenneth Kapstad – dob


Linkek:

kornstad.com
sidselendresen.com
eivindaarset.com
moester.no/

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek