Emanuel Gat Dance (FR): Romantikus tengerpart / Plage Romantique

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes
200% Tánc bérlet érvényes

WORKSHOP
A társulat koreográfusa, Emanuel Gat mesterkurzust tart profi táncosoknak március 11-én 11-14 óráig a Trafó Stúdióban.
Infó és jelentkezés: Műhely Alapítvány – workshop@c3.hu

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
A március 13-ai előadás után Péter Petra tánctörténész beszélget Emanuel Gat koreográfussal. Mindenkit szeretettel várunk!

Ebben az előadásban Emanuel Gat nem fix koreográfiát táncoltat el újra és újra a táncosaival, hanem kijelöl bizonyos sarokpontokat, a közöttük folyó mozgás csapásirányát és a cél, hogy eljussanak A-ból B-be. Így nem készterméket, hanem minden alkalommal egyedi előadást lát a néző. Rugalmas és kiszámíthatatlan, könnyed és élő, nosza, gyerünk mindannyian a romantikus tengerpartra!
 
„Kizárólag a táncban és csakis abban keresem a válaszokat. Ha más médiumokat is használnék, az olyan lenne, mintha azt gondolnám, hogy vannak dolgok, amelyeket a tánc nem képes kifejezni. Inkább arra törekszem, hogy kiaknázzam egyetlen kifejezőeszköz minden lehetőségét, mint hogy többféle eszközt használjak 20%-os hatásfokon” – vallja a tiszta tánc műfajában alkotó Gat.
 
Kilenc táncosra koreografált legújabb darabját az tavalyi Montpellier Tánc Fesztiválon mutatták be júniusban. Az előadással a hang kapcsolatát keresi a gondolattal, a vizualitással, a társadalmi struktúrákkal és abban az egyéni viselkedésformákkal, vagyis az antropológiával. Játékos kísérletek.
 
A marokkói-izraeli gyökerű francia ötgyermekes családapa, Emanuel Gat sokáig karmesternek készült. A tánccal 23 éves korában találkozott először, de a zene továbbra is központi szerepet játszott a munkáiba. Első önálló koreográfiáját Bach zenéjére készítette 1994-ben. Saját társulatát 2004-ben alapította, miután a gázai övezet közeléből Franciaországba költözött. A korábban a Trafóban is bemutatott Téli utazás és Tavaszi áldozat ugyanebben az évben hatalmas sikert aratott az uzèsi táncfesztiválon, majd két évvel később New Yorkban megkapta a neves előadóművészeti díjat, a Bessie-t. Emanuel Gat művészete a legtisztább tánc, annak minden érzéki és fizikai minőségével.

„Mindenki azt kérte, hogy adjak végre címet a darabnak. Még el sem kezdtem a próbákat, nem volt meg semmi a darabból. Éppen tartottam valahova, amikor eldöntöttem, hogy a következő kiírás, amit meglátok, lesz a darab címe! A kereszteződéshez érve egy táblán az állt, hogy ’Plage romantique’(romantikus tengerpart). Hazafelé megint elmentem mellette és kiderült, hogy romlik a szemem. Nem ’Plage romantique’ volt, hanem ’Plage romaniquette’ (ami egy strand neve Provence-ban). Este rákerestem a neten, hogy van-e valami a plage romantique-ról, így botlottam bele a Pascal Danel dalba.” (Emanuel Gat)
  
Koreográfia, fények, zene: Emanuel Gat
Zenei együttműködők: François Przybylski, Frédéric Duru
Előadók: Hervé Chaussard, Aurore Di Bianco, Pansun Kim, Michael Lohr, Geneviève Osborne, François Przybylski, Rindra Rasoaveloson, Milena Twiehaus, Sara Wilhelmsson
Produkció: Emanuel Gat Dance
Koprodukció: Festival Montpellier Danse 2014
 

 

 
 
nzspr

Fondation BNP Paribas, tanzhaus nrw, Conseil Général des Bouches du Rhône

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek