10. SLAM POETRY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG - Döntő

     
3600 Ft 
kedvezményes: 3200 Ft 
diák: 2200 Ft
Trafó bérlet érvényes

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot 2021-ben, a pandémia utáni első olyan évben, amikor már voltak élő slam események, Gyenge Veroni nyerte meg a Trafóban. Első női és határon túli bajnokként méltó módon képviselte országunkat a 2021 decemberében Brüsszelben rendezett Poetry Slam Európa Bajnokságon. Tette mindezt olyan jól, hogy bejutott és sikerrel szerepelt a szeptember végén, szintén Brüsszelben lezajlott, és a világon elsőként megrendezett Poetry Slam Világbajnokság döntőjében.
Azért, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, a szeptemberi előválogatókról döntőbe jutott 17 slammer próbál mindent megtenni, ami a műfajba még belefér.

A döntőn, ami minden évben a magyarországi slam poetry szcéna legrangosabb eseménye, Gyenge Veroni, regnáló Magyar bajnok és a szeptemberi előválogatókon bejutott slammerek csapnak össze. A produkciókat 5 fős zsűri értékeli, amelynek elnöke idén Babiczky Tibor költő, író, szerkesztő, aki évek óta értő szemmel és füllel követi a honi előadói-költészet alakulását. Őt egészíti ki két költő, író, slammer, Kemény Zsófi és Simon Márton és további egy szakmai zsűritag, az ötödik pedig, önként jelentkezéses alapon, a közönség soraiból kerül ki. Az ő pontszámaik alapján hirdetik majd ki az első 3 helyezettet, a zsűri különdíjast, és a publikum által a helyszínen leadott szavazatok alapján kiosztásra kerül a közönségdíj is. 

A döntősök:
Borsos Bence
D. Nagy Bence
Gyenge Veroni (regnáló országos bajnok)
Havasi Zsombor
Hlinyánszky Doma
Irlanda Máté
Kovács Nóra Judit
Le Julianna Phuonglinh
Nagy Sándor
Pege Ibolya
Perei Vivien
Ragályi Ákos
Somogyi Csaba
Székely Zoárd
Szép Geri
Varga Ádám
Vass Csaba
Wawra Máté 'Wactor'

A zsűri:
Babiczky Tibor a zsűri elnöke
Bánóczi Bea
Kemény Zsófi
Simon Márton
+ 1 fő a közönség soraiból.

A hangulatot fokozza az Amoeba zenekar, a Kiégő Izzók vizuál csapata, felkért vendégelőadók valamint a Slam Poetry Budapest házigazdái, Süveg Márk Saiid és Pion István.

Támogatónk a Zing Burger&Co.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek