Fiatal Drámaírók Háza - Metroworks Színházművészeti Szabadiskola

Okuláré Projekt – rózsaszín – kortárs drámák felolvasóestje

ingyenes
#kortársdrámák #rózsaszín #számítavéleményed

Nemzetközi felolvasóest sorozat budapesti állomása. Kortárs drámák fiatal szerzőktől a „rózsaszín” hívószóból inspirálódva.

Online helyfoglalás: https://forms.gle/g9RPqcpPR5XcZEWF7

Az Okuláré projekt egy nemzetközi felolvasószínházi sorozat, aminek keretein belül kéthavonta 3-3 egyfelvonásos drámát olvasunk fel, amik egy megadott hívószóra íródtak. A felolvasásokat beszélgetés követi, ahol a közönség visszajelzéseket adhat a szerzőknek, majd pedig szavazással dönthetnek az este győzteséről. A forduló hívószava: rózsaszín.

Rózsaszín - a vörös telítetlen állapota, árnyalatok, paletta, tavasz, frissesség, ébredés, bimbó, szerelem, folt, hús, lilul, szűrés, megkülönböztetés, kavargó, aktivizmus, gender, büszkeség, kinyílsz?

A természettel összhangban mi is rózsaszínbe öltözünk – szerzőink a szín különböző árnyalatait megragadva inspirálódtak a rózsaszín okulárét felvéve.

Az este során elhangzó szövegek:
/jelenleg kiválasztás alatt/

A szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Fábián Péter színész, rendező, művészeti vezető, a FreeSZFE oktatója volt segítségünkre.

A Fiatal Drámaírók Háza 2021 januárjában alakult azzal a céllal, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson megjelenési és fejlődési lehetőséget. Fő programsorozatunk jelenleg az Okuláré Projekt, amit a Budapesten a METROWORKS színházművészeti szabadiskola tagjainak előadásában valósítunk meg.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek