Fiatal Drámaírók Háza - Amargant Színházi Műhely

Okuláré Projekt – köz – kortárs drámák felolvasóestje

     
A részvétel regisztrációhoz kötött

#kortársdrámák #köz #számítavéleményed

A kéthavonta megvalósuló Okuláré Projekt a legfrissebb drámaírók felfedezésének céljával működik, lehet ugródeszka, játszótér, cél, vagy kezdet. Az est alapjául szolgáló nyílt, névtelen pályázat hívószava ezúttal a KÖZ volt, az ebből inspirálódott szövegek dramatizált felolvasását láthatjátok most!

Az Okuláré projekt egy nemzetközi felolvasószínházi sorozat, aminek keretein belül kéthavonta 3-3 egyfelvonásos drámát olvasunk fel, amik egy megadott hívószóra íródtak. A felolvasásokat beszélgetés követi, ahol a közönség visszajelzéseket adhat a szerzőknek, majd pedig szavazással dönthetnek az este győzteséről. A forduló hívószava: köz.  Az este szövegei, noha ugyanabból a témából merítenek ihletet és asszociációkat, közben mégis különböző végletek között igyekeznek közös nevezőt találni. Ilyenek például a játéktábla Start és Börtön mezői, a mese és a valóság, Kelet- és Nyugat-Európa, az előre elrendeltség nyugalma és a szabad akarat diadala. Közösség. Közélet. Köztes. Közeli. Átmeneti állapot. Mindenkit érintő döntés. Érzelem alakú űr.

A program során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el, színpadra állítva, de szövegkönyvvel a kézben. Ezt követően a nézők, a szerzők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire Titeket is szeretettel várunk! A művek kiválasztásában és fejlesztésében ezalkalommal meghívott műhelyvezetőként Romankovics Edit „színházi közmunkás” volt a partnerünk.

Bereczk Imola – Pályán maradni
Kozma Szabolcs – G+M+B
Nagy Tímea – Farkasszem

Végezetül lehetőségetek lesz szavazni is kedvenc szövegeitekre, ugyanis minden előadást egy közönségszavazással zárunk! Ezen kívül pedig az előző évad szövegeit összefoglaló kötetünk utolsó néhány példányát is beszerezhetitek a helyszínen!

Jegyfoglalás: https://forms.gle/diLSqf4L7q2MgAQ58

A Fiatal Drámaírók Háza 2021 januárjában alakult azzal a céllal, hogy pályakezdő drámaíróknak biztosítson megjelenési és fejlődési lehetőséget. Fő programsorozatunk jelenleg az Okuláré Projekt, amit a Budapesten a Amargant Színházi Műhely tagjainak előadásában valósítunk meg.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek