Heine Avdal & Yukiko Shinozaki (NO, JP, BE): Láthatatlan látható / nothing’s for something

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes


10+

a 7-i előadás után:
BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Az alkotókkal Sipos Melinda designer, kulturális mediátor beszélget.


Sötétség, klasszikus zenei dallamok és óriás luftballonok. A Kék Duna keringő akkordjai csendülnek fel az éterben és fekete függönyök lejtenek páros táncot az ismert Strauss melódiára a táncteremben… E nem mindennapi nyitány után négy színes alak jelenik meg a szférikus hangokkal „megzenésített” fekete birodalomban. A táncosok, mint színes jelenések újra és újra nyomot hagyva hol eltűnnek, hol feltűnnek a sötét homályban. A mozgó testekkel együtt változó színpadi elemek egy közös organikus formává lényegülnek át, mely lélegezni kezd és életre kel.

A nothing's for something című előadás Heine Avdal és Yukiko Shinozaki visszatérése a színház világába. Korábbi munkáik középpontjában elsősorban a tér, az előadók és a nézők kapcsolata állt, új produkciójuk célja pedig a test újravizsgálása, saját feltételezéseik megkérdőjelezése, az "eredetiség" – márha létezik olyan – motívumainak felkutatása.
A festés közben táncoló Paul Klee és a mindennapi élet miniatűr pillanatait rögzítő Rainer Maria Rilke inspirálta jeleneteket megörökítő nothing's for something olyan sajátosan poétikus világot teremt, melyben a látható láthatatlanná válik. Táncos, performatív és installációs elemek, valamint térbeli és képzelt határok különleges ötvözete születik meg a szemünk előtt.
"Játékos, költői és filozófiai teljesítmény - vizuális ajándék a közönségnek." Amund Grimstad, Klassekampen
 


A norvég Heine Avdal tanulmányait a National College of the Arts Oslo akadémián végezte és részt vett a brüsszeli P.A.R.T.S. képzésében is. 13 éve dolgozik együtt a japán Yukiko Shinozakival, aki Tokióban tanult klasszikus balettet és kortárs táncot, valamint pszichológiát a Portland State Universityn. Színházi produkcióik mellett szupermarketekben, szállodákban és irodákban megrendezett helyspecifikus projekteken dolgoznak.
Heine Avdal a 2007-es Képek Ideje fesztiválon a Lyukas doboz (Box with holes) c. installációjával hívta különleges önismereti utazásra a Trafó közönségét kísérletet téve az emberi érintések által keltett képzetek működési mechanizmusának felderítésére.


 
koncepció és rendezés: Heine AVDAL, Yukiko SHINOZAKI
eredeti alkotók és előadók: Heine AVDAL, Taka SHAMOTO, Yukiko SHINOZAKI, Oleg SOULIMENKO további előadók: Ingrid HAAKSTAD, Ondrej VIDLAR
elektronikai és hangtervező: Fabrice MOINET, Johann LOISEAU
fénytervező és tecnikai vezető: Hans MEIJER
rajz és grafika: Brynjar Åbel BANDLIEN, Christelle FILLOD
dramaturg: Marianne VAN KERKHOVEN (Kaaitheater) 
kreatív asszisztens: Saori MIYAZAWA
elektronikai asszisztens: Matthieu VIROT
technikai támogató: Culture Crew
zene: The Blue Danube - Johann STRAUSS
produkció: fieldworks vzw, Heine AVDAL

koprodukciós partnerek: Kaaitheater (Brussels), APAP Network, Kunstencentrum Buda (Kortrijk), 
BIT-Teatergarasjen (Bergen), STUK (Leuven)
együttműködő partnerek: WP Zimmer (Antwerp), Netwerk (Aalst), Vooruit (Ghent), MDT (Stockholm), Black Box Teater (Oslo), Teaterhuset Avantgarden (Trondheim), INKONST (Malmø)
támogatók: Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere

külön köszönet: Petar KUFNER, Vida MEHRi, Alejandro AVILA, Louise CRABBÉ, Carolina GORADESKY, Kevin STROMPERS, Ghislain KNOPS, Kevin KNOPS, Didier DE MUNTER, Carlos RODRIGUES, Steve TIMMERMANS, Anne-Catherine KUNZ, Mikiko SAGAWA, Sara JANSEN, David PLEDGER - Dance Massive festival (Melbourne), Urszula DAWKINS
 

 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek