Művészek a klímatudatosságért #1

     
A belépés ingyenes
A beléptetés érkezési sorrendben történik, a limitált férőhelyszám miatt nem tudjuk garantálni, hogy mindenki bejut a programra.

ökokrízis, klímaváltozás, fogadalom

A Művészek a klímatudatosságért egy összművészeti kezdeményezés, amit Áfra János és Závada Péter azért indított el, hogy a magyar írók, képzőművészek, zenészek és színészek közreműködésével minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófa és az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára, valamint hogy reflexív és reaktív platformot teremtsenek a közös problémák és a megoldási lehetőségek megvitatására.

A klímaváltozás realitás, ebben ma már minden komolyan vehető tudós és szakember egyetért. Vitatott kérdés azonban, hogy az egyre fenyegetőbbé váló katasztrófát meg tudjuk-e fékezni, vagy legalább le tudjuk-e lassítani, és ha igen, milyen eszközökkel? Mennyit tehetnek a nagyvállalatok és mennyit a magánember? Tényleg a természetet óvjuk, vagy csak a saját irhánkat mentjük, mikor környezetvédelemről beszélünk? Vajon megvalósítható utópia a fenntartható, nem növekedő gazdaság? Mindenkinek a maga szintjén kell hozzájárulnia a változáshoz. 

Az informális csoport első hivatalos eseményén kortárs szerzők osztják meg az érdeklődőkkel a témához többé-kevésbé kapcsolódó szövegeiket. Felolvasnak: Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás, Závada Péter, Zilahi Anna.

Az est keretében megvalósuló kerekasztal-beszélgetésen Horváth Márk és Lovász Ádám esztéták, Zilahi Anna képzőművész-költő, valamint Áfra János és Závada Péter szervezők beszélgetnek majd a klímakrízissel kapcsolatosan felmerülő kérdésekről, valamint a projekt adta lehetőségekről, illetve arról, hogy mit tehetünk, s meddig érdemes elmenni a változás érdekében.

A belépés ingyenes, viszont minden érdeklődőtől azt kérik a szervezők, hogy egy klímatudatos fogadalommal érkezzenek, amelyet aztán igyekeznek betartani.


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek