Mozgásra hangolva

     
Az esemény ingyenes / Ajánlott hozzájárulás: 1000 Ft

REGISZTRÁCIÓ - tsznkutatas@gmail.com 

Mit nevezünk zenének és mit mozgásnak? Hogyan hat az egyik a másikra? Mi történik a testtel, amikor a hangra reagál? Képesek vagyunk -e minden hangot befogadni a testünkön keresztül? Hogyan képes a mozgás új hangok létrehozására és régiek felélesztésére? Betekintést nyerhetünk a hang és a mozgás ősi eredetébe, összefüggéseibe és eltéréseibe. Közös utazásra invitálunk mindenkit, aki szeretné megtapasztalni, hogy a zene, hogyan inspirálja a mozgást és a mozgás hogyan komponálja a zenét. Egy olyan utazársa, ahol saját testünk segítségével fedezzük fel a minket körülvevő világ minden apró részletét, rezdülését.

Workshoppunk olyan élményt szeretne nyújtani, ahol az ismeretlent együtt keressük és kutatjuk. Ahol minden választás jó, minden résztvevő fontos. A felvetett kérdésekre nekünk sincsenek konkrét, megfejtett válaszaink, ezért is szeretnénk játékba hívni titeket, hogy együtt találjunk rá megoldásokat. Ebben segítségünkre lesz a workshop két vezetője; Iamyank, zenész, komponáló és Stern Lili, alkotó, koreográfus, drámainstruktor.

Ajánlott kényelmes, koszolható öltözékben jönni. Ha tudsz, hozz magaddal melegítőnadrágot,valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. A workshophoz előzetes tánctudás és gyakorlat nem szükséges.

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat jelezzétek, hogy tudjuk mennyi emberre számítsunk. Az esemény az Imre Zoltán Program keretein belül a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Workshop sorozatunkról:

Az idei tanév során megszervezett négy alkalom interdiszciplináris sokszínűségével célunk gyarapítani a táncművészet területén megvalósuló táncszínházi nevelési és táncszínház- pedagógiai tevékenységeket. Workshop sorozatunk középpontjában a határterületekről érkező alkotók és különböző kreatív műfajok találkoztatása, valamint a testérzékelések stimulálásának kutatása áll. Célközönségünk a hasonló programok kidolgozásában motivált szakmai képviselők és a civil érdeklődők egyaránt. A non-verbális kifejezés használatán és az élmény alapú tanulási módszerek kidolgozásán túl kutatásunkban hangsúlyt kap a zene, a képzőművészet, az építészet, a technológia, gasztronómia, valamint a performansz művészet is. Hisszük, hogy a különböző érzékszervi tapasztalás, a műfajok keveredése és az inkluzív gyakorlatok egyszerre gazdagítják az alkotók és a résztvevők (alkotói-módszertani) tapasztalatát is, mindamellett, hogy új munkaformák kidolgozására adnak lehetőséget.

És hogy kik vagyunk:

Az egyelőre még Tánc Színház Nevelés néven futó kutatócsoportunk (https://www.facebook.com/tsznkutatas) 2019 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy feltérképezzük, milyen különböző test-szemléleti módszerekkel lehet felkészítő foglalkozást tervezni egy-egy tánc vagy fizikai színház előadáshoz. A csoport egy peer-review alapú önképzést folytat. Saját magunknak szervezett workshopjaink eddigi célja a közös testi tapasztalás, a közös referenciaháló kialakítása volt. Vágtunk már bele mikro-kutatásokba tükrökről, empátiáról, testkép zavarról, technóról, külföldi példákról meg miegymás. Mindemellett pedig készítettünk ráhangoló foglalkozást is a Hód Adrienn koreografálta Sunday című előadáshoz, valamint az SZFE Fizikai színházi rendező-koreográfus szak egy hallgatójának, Barna Lillának a Gulág című előadásához is.

A csoportunk eddigi tagjai: Borsos Luca, Hollósy Réka, Horváth Lilla, Stern Lili,

Szemessy Kinga, Trömböczky Napsugár, Villant Bálint, Zétényi Karolina

Közösségünk nyitott, csatlakozni ér!

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek