Molnár Csaba: DEKAMERON

2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Egy képzeletbeli üvegezés egy ottalvós bulin.

Molnár Csaba legújabb alkotásában saját ösztönös, vizuális és auditív képeit felszabadított formában azonosítja Boccaccio Dekameronjának érzéki és szerkezeti világával. Arra törekszik, hogy egy olyan szerény és nagyravágyó stílusban rendezze össze képeit emberekről, történetekről, amelyben ítélkezés nélkül alkothat sajátos dinamikát a komikus, a tragikus, a közönséges, a szent, a bűnös, az erényes és a hősi.
 
Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után 2007-től a brüsszeli P.A.R.T.S. iskolában folytatta tanulmányait, melyet Anne Teresa De Keersmaeker alapított (a világhírű Rosas táncikonja, akinek több előadásával is találkozhatott a közönség Budapesten: Rosas Danst Rosas / Achterland 1992; Once 2005; Bartók / Mikrokosmos, 2011; Fase, 2012). A P.A.R.T.S. olyan művészeti képzésben részesíti növendékeit, melyben a táncos nem csupán előadó, de a koncepció megalkotásában is aktív szerepet vállaló gondolkodó lény. Táncolt Angelus Iván, Bakó Tamás, Gál Eszter, Hód Adrienn, Hámor József, Wally Cardona, David Hernandez, Mia Lawrance koreográfiáiban. 2008-ban két évre az olasz Virgilio Sieni táncegyütteséhez csatlakozott. Saját koreográfiákkal 2003 óta jelentkezik. A Műhely Alapítvány meghívására az Inspiráció est meghívott koreográfusa volt 2003-ban és 2008-ban. 2003-tól táncol Hód Adrienn munkáiban, alapító tagja a BLOOM! nemzetközi alkotóközösségnek (melynek City! című előadása 2011-ben Lábán Rudolf díjat nyert), a Budapest Kortárstánc Főiskola vendégtanára, kortárstáncot, repertoárt és kompozíciót tanít.
 
A Trafó programján két másik darabban is szerepel alkotóként: a Nyúzzatok meg és a Hodworks: Pirkad című előadásokban. Mindkettő előadást beválogatta az Aerowaves hálózat abba a nemzetközi húszas listába (419 jelentkezőből!), ahová az év legjobb új alkotásait keresik fiatal koreográfusoktól. Illetve ez a két előadás nyerte meg a 2013-as évre szóló Lábán Rudolf-díjat!
 
Rendező: Molnár Csaba
Alkotók: Cuhorka Emese, Dányi Viktória, Molnár Csaba, Marco Torrice
Zene: (montázs) J. Mahler, J.S. Bach, I. Stravinsky, C. Janequin, Mizsei Zoltán
Jelmez: Molnár Csaba
Fény: Dézsi Katalin
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Producer: SÍN Kulturális Központ

 

 

 

 
 
vami
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek