Michael Clark Company (UK): come, been and gone

3000 Ft / diák: 2400 Ft

KÜLÖNÓRA
Március 6-án, csütörtökön 18.30-tól a Kávézóban Déri Zsolt tart előadást "Hősök" – David Bowie és Iggy Pop a hetvenes években címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

AFTERPARTY
Március 7-én, pénteken az előadás után a Kontra Klubban Past Perfect party. A belépés az előadásra váltott jeggyel ingyenes.


A Michael Clark Company kritikusok által sokat dicsért produkciója a come, been and gone elsősorban David Bowie zenéjére épül, de megjelennek az előadásban további együttműködő művészek munkái is, úgymint Lou Reed és Brian Eno. A klasszikus balett, a modern tánc és a kirobbanó rock zene különbözőféle világai találkoznak, és meglepő módon megtalálják az összhangot.
 
Michael Clark azért lett koreográfus, mert abban hisz, hogy a mozgás hangosabban szól, mint a szó. Munkájában egyesíti a klasszikus hagyományokat és a kortárs érzékenységet, a fesztelenséget és az irányítást, a büszkeséget és a szégyenkezést. Közös munkái híres zenekarokkal, divattervezőkkel és képzőművészekkel legendássá váltak – így együtt dolgozott például olyanokkal, mint a Wire, Bodymap, Leigh Bowery, Trojan vagy Sarah Lucas.
 
Az új munkája lüktető tetőpontján olyan érzésünk támad, mintha egy 70-es évekbeli klubban lennénk, ahol Bowie harsog a hangfalakból és a halhatatlanság érzése fut végig az ereinkben, egy olyan világban, ami tele van lehetőségekkel.” (Daily Express)

 Koreográfus: Michael Clark
Táncosok: Harry Alexander, Julie Cunningham, Melissa Hetherington, Christopher Marney, Oxana Panchenko, Benjamin Warbis
Fénytervező: Charles Atlas
 
1. rész
Zene: Bruce Gilbert & Wire
Jelmez: Bodymap
 
2. rész
Zene: David Bowie, Iggy Pop, Brian Eno
Jelmez: Stevie Stewart, Michael Clark
 
Megbízók: barbicanbite09, Dance Umbrella (London), La Biennale di Venezia (Venice), Dansens Hus (Stockholm) a European Network of Performing Arts (ENPARTS) részeként.
 
Koprodukciós partnerek: barbicanbite09, Dance Umbrella, Michael Clark Company, Edinburgh International Festival, Grand Théâtre de Luxembourg , Maison des Arts de Créteil.
 
A Michael Clark Company- t az Arts Council England támogatja.

 

 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek