Simkó Beatrix (HU) – Jenna Jalonen (FI)

Long time no see!

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Trafó bérlet érvényes
test, nyelv, izoláció

Beatrix Magyarországon született és Németországban él. Jenna Finnországban született és Belgiumban él. Egyikük barna, másikuk szőke. Egy magasságúak, ugyanannyi izmuk van. Akrobatikusak, kedvelik a gőzt, a párát és a vizet. Közép-kelet- és Észak-európai régióból származó Y-generációs nők. Az egyik őseit a törökök, a másikét a svédek uralták. Pálinkát és Koskenkorvat isznak. Majdnem testvérek, de mégse.

A Long time no see előadás kiindulópontja egy finn és egy magyar táncos-koreográfus barátságából és szakmai együttműködéséből fakad. Jenna Jalonen és Simkó Beatrix - különböző kreatív területeken dolgozó alkotókkal együttműködésben - a nyelvrokonság és a közös gyökerek, az európaiság és az összetartozás, az izoláltság és a kommunikáció kérdésköreihez kapcsolódó tematikákat helyezi performatív helyzetbe a tánc nyelvén, nonverbális gesztusok és kulturális mozgásminták összekapcsolásával.

Vajon a kommunikációt a nyelvismeret vagy inkább a testbeszéd gazdag eszköztára teszi lehetővé? Szükséges-e a nyelvismeret a kommunikációhoz, ha a testnyelv készlete eleve nagyon gazdag? Hogyan választanak el és kötnek össze minket a társadalmi hasonlóságok és különbözőségek? Hogyan definiálható a testvériség fogalma?

Az előadás 2018-ban a Festival d’Avignon, 2019-ben az AEROWAVES Spring Forward Festival hivatalos programjaként szerepelt Franciaországban.

koncepció, koreográfia, előadók: SIMKÓ Beatrix, Jenna JALONEN
szöveg: VINNAI András
sound design: GRYLLUS Ábris
díszlet, fotográfia, videó: DÖMÖLKY Dániel
jelmez: KASZA Emese
fény: DÖMÖLKY Dániel, BALÁZS Krisztián
produkciós menedzsment: VODÁL Anita
kreatív menedzsment: Let it Be! art agency
külön köszönet: KIRÁLY ERNŐ, SZMOLKA Zoltán, BENYÁK András, PUSZTAHÁZI Péter, PETŐ József, SIMET Jessica, GYABRONKA József, MAKAY Anna, TAKÁCS Katalin, KARCIS Gábor
támogatók: NKA, Life Long Burning, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Finnish Cultural Institute for the Benelux, Trafó Kortás Művészetek Háza
együttműködő partnerek: Műhely Alapítvány, Ultima Vez, Rakastajat Teatteri Pori, Balassi Institute Helsinki, Suomi 100, Studio Latéral 19, Let it Be! art agency, deephoto, PURE E, Mei Kawa

Az előadás az Európai Unió Creative Europe programjának keretében megvalósuló SOURCE projekt része.

www.simkobeatrix.hu

"Közös előadásuk, a Long time no see róluk szól, de rajtuk keresztül rólunk is: magyar, finn, európai (és ha egy kicsit tovább gondoljuk: bármilyen) identitásunkról."

"A Long time no see! című színpadi alkotás olyan, mint az egészséges állatorvosi ló: a kortárstáncnak nevezett műfaj összes viruló tünete megfigyelhető rajta."

"Máshogy értünk, máshogy olvasunk, máshogy hallgatunk. Erről is szól a Long time no see!."

NKA, Life Long Burning, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Finnish Cultural Institute for the Benelux, Trafó Kortás Művészetek Háza

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek