Vadas Zsófia Tamara – Gryllus Ábris: Krund Ni Ovel

1500 Ft
Válogasd össze a NEXT-bérletedet: 3-4-5 alkalmasat (2400/3200/4000 Ft) különböző napok előadásaiból, vagy válts kedvezményes napijegyet! A részleteket keresd a NEXT-füzetben vagy érdeklődj a jegypénztárban.

Beszélgetés az alkotókkal január 16-án, a smART! XTRA // Frekvenciák program után.

Stroboszkóp és erős hangeffektusok alkalmazása miatt az előadás megtekintését terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

A Krund ni Ovel című rituális performansz fiktív szertartás egy konkrét térben, amelynek minden alkotóeleme és hatása párbeszéd során jön létre. Az alkalmi rítus fontos kiindulópontja, a klisék és előítéletek értelmezése, tudatos megkérdőjelezése és transzformálása. Hogyan értelmezhető egy ilyen performatív szituációban a 21. századi példaképek világa hagyományként? Hogyan képezheti ennek a világnak az eszköztára egy transzcendens folyamat alapját? Milyen metamorfózison képes keresztülmenni Beyoncé Drunk in Love című száma egy analitikus, ízekre bontó dialógus során…?


 
Vadas Zsófia Tamara táncos, koreográfus. Koreográfiát és táncpedagógiát tanult a Budapest Kortárstánc Főiskolán. Táncosként a Tünet Együttes és Hód Adrienn, illetve a Hodworks korábbi előadásaiban volt látható. Jelenleg, Molnár Csaba (Az Ökor, Eclipse) Vass Imre (Taking place) és a Stereo Act (Felülről az Ibolyát, Promenád) darabjaiban látható. Saját munkáira a kollektív alkotói szemlélet jellemző. Dányi-Molnár-Vadas trió által létrehozott Nyúzzatok meg című előadása  Lábán-díjban részesült 2014-ben. 
 
Gryllus Ábris média designer, zenész. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design szakán diplomázott. A FOR. zajtechno formáció egyik tagja. Hanginstallációit eddig többek között a 2013-as Berlini Gallery Weekend-en, a 2013-as Bécsi Design héten, a 2014-es Soundscapes Festival-on, a 2015-ös Velencei Biennálén, illetvea 2015-ös budapesti OFF Biennálén mutatta be.
 
Alkotók: VADAS Zsófia Tamara, GRYLLUS Ábris
Fény: DÉZSI Kata
Produkciós partner: Katlan Csoport
Produkciós menedzser: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Főtámogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Collegium Hungaricum Berlin, Műhely Alapítvány
Támogatók: Sín Kulturális Központ, Új Előadóművészeti Alapítvány
Külön köszönet: DALLOS Máté, TÓTH Márton Emil
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek