Ghost-Note, vendég: Mike Gotthard Group

     
6500 Ft 
elővételben: 5000 Ft

Kísérőprogram

Perrin DJ set
Helyszín: Trafó Klub

A Trafó nem ültetett koncertjein érvényes aktuális járványügyi előírások megismeréséhez - jegyvásárlás előtt - kérünk, kattints ide!

Ghost-Note

November 6-án a Snarky Puppy többszörös Grammy-díjas ütős duó (Robert Sput Searight és Nate Werth) vezette Ghost-Note robbantja fel a Trafó Nagytermét. Az allstar csapat tagjai olyan előadók és zenekarok zenészei, mint Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar, Marcus Miller, Toto, Justin Timberlake, stb. James Brown és a Sly & The Family Stone által lefektetett funk zenét viszik a jövőbe, tovább építve azokat afrobeat, hip-hop, fúziós, pszichedelikus és világzenei elemekkel.

A 2018-as Swagism megjelenésével a Ghost-Note egyértelművé tette küldetésüket. Az album a ritmust helyezi előtérbe, ellenállhatatlan, nehéz ütemekkel, feszes, húzós groove-okkal.
Mindezt körülveszik a gazdag harmóniák, zenei anyagok. A számos vendégszereplővel - köztük Kamasi Washington, Karl Denson, Bobby Sparks, Nigel Hall, Taz és mások- a Swagism bemutatja a zenekar lenyűgöző képességét a hangok összeolvasztására és felerősítésére, ami végül hozzájárul a Ghost-Note összetett, egyedi hangzásához.

A Swagism vakmerően mély hangzásait és társadalmi mondandóját a zenekar könnyedén kódolja az izgalmas élő koncertekbe. Hátrahagyva a jazz gyökerei alapján várt konvencionális feszességet, a Ghost Note vadul ránt be a zenébe. A hangsúly az igéző dallamokon, a fesztelen táncon és a levegőben terjedő energikus hangulaton van. Minden egyes koncert egy alkalom az ellazulásra és kikapcsolódásra. Rajongóknak és szakmabelieknek egyaránt ajánlott.
A 2015-ös megalakulás után a Ghost-Note hirtelen berobbant a köztudatba. A csapat két stúdióalbuma - a 2018 -as Swagism és a 2015 -ös Fortified - kritikai elismerést és népszerű sikert aratott világszerte, és mindkét album az iTunes Jazz Charts első helyén állt. A csapat sikeres turnékon vett részt az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban, és fellépett szinte az összes nagy nemzetközi zenei fesztiválon és rendezvényen.

• 2017 -es Grammy -díj a legjobb kortárs hangszeres albumért a Culcha Vulcha című albumhoz, a Snarky Puppy tagjaként
• 2016 -os Grammy -díj a legjobb kortárs hangszeres albumért a Sylva albumon, a Snarky Puppy tagjaként
• 2014 -es Grammy -díjasok a legjobb R&B teljesítményért (Snarky Puppy és Lalah Hathaway)


Mike Gotthard Group

Mike Gotthard - gitár
Szebényi Dániel - billentyűk, ének
Gudics Martin - basszusgitár
Gudics Marcell - dobok

Mike Gotthard azaz Gotthárd Mihály a magyar fiatal gitáros generáció kiemelkedő egyénisége. Számtalan helyen találkozhattunk már nevével, többek között az Ocho Macho zenekar gitárosaként, jazz és fusion zenekarok közreműködőjeként, valamint pop előadók mögött session zenészként is. 

Zenész családba született Zalalövőn, így korán megismerkedett hangszerével. Kezdetben autodidakta módon kezdte elsajátítani a blues és rock zene alapjait, majd magántanárai Zsoldos Báró Zoltán és Mohai Tamás segítettek neki ebben. 2011-ben felvételt nyert a Liszt Fernc Zeneakadémia jazz gitár szakára, ahol Babos Gyula, Horányi Sándor és László Attila kezei alatt formálódott tovább. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitása, a rock energiája és a funk ritmikája.

Számtalan hazai produkcióban működött közre és az elmúlt éveket folyamatos turnézással töltötte. 2015-ben az év felfedezettjének választotta a HANOSZ a magyar hangszeresek országos szövetsége. Első szóló albuma 2016. őszén jelent meg Intellectual Brutality címmel, melyen olyan neves muzsikusok működnek közre mint, Gary Willis, Scott Kinsey, Borlai Gergő, Anton Davidyants, Federico Malaman, Barabás Tamás és Szebényi Dániel. A lemez megjelenése óta több külföldi és hazai jazz fesztiválon megfordult formációival, ahol hatalmas sikereket arattak.

2021. márciusában jelent meg 9 Wheels című single-je egy video klip kíséretében, amely a készülő új anyag előfutára és nagyon pozitív fogadtatást kapott. Jelenleg legújabb lemezén dolgozik, amely 2021. tavaszára várható és olyan nevek szerepelnek rajta többek között mint Borlai Gergő, Anton Davidyants, Hadrien Feraud, Szebényi Dániel, Fekete-Kovács Kornél, a Gudics Twins és még sokan mások.


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek