smART! XTRA

I Scroll Therefore I Am x Loop Gallery

     
500 Ft
Trafó bérlet érvényes
valóságos, digitális, képernyő

Hány eseményre igazoltál ma vissza? Hány Insta-sztorit pörgettél át a villamoson valamilyen érdekes tartalom után kutatva? Szelfit lőttél esetleg az irodai liftben? És küldtél tovább cicás vagy politikusos mémet egy Messenger-chatben munka helyett? Hogyan válhat az online eszköztár és vizuális kommunikáció az offline(-nak képzelt) élmények integráns részévé?

A Loop Gallery 2019/2020 évadában kortárs magyar művészek munkáin keresztül olyan kérdéseket vizsgálunk, mint hogy milyen módon válik a tartalomfogyasztás és –gyártás központi médiumává a képernyő, milyen eszközökkel manipulálódnak a létrejövő tartalmak és hogyan torzul el a saját valóságunkról alkotott percepciónk. Egyszóval hogyan mosódik el a határ valóságos és digitális között?

A Loop Gallery jelenlegi koncepciója a Trafó felújításának helyzetéből indult ki. Mivel a felújítási munkálatok alatt a galéria elsődleges médiuma, a Trafó bejárata mellett elhelyezett flatscreen nem tud üzemelni, ezért a Loop Gallery Facebook-oldala szimpla promóciós eszközből kiállítótérré alakult át és az ebből a pozícióváltásból adódó kérdések mentén szerveződött kiállítási programja.

Meghívott előadók : SÁRAI Vanda, BÍRÓ Dávid, FILLÉR Máté

Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea

Együttműködő partnerek: Let it Be! art agency

https://www.facebook.com/LOOPgallerymov/
http://www.birodavid.com/
http://fillermate.blogspot.com/

SÁRAI VANDA

Sárai Vanda független kurátor és művészeti újságíró, elsősorban a design, a művészet és a technológia határterületeit kutatja. Rendszeresen jelennek meg írásai a Műértőben, az artportalon, a Punkton és az East Art Magson. Dolgozott hazai tech cégek social media managereként, és ő felel a Social Design Cookbook kommunikációjáért. A Teleport Galéria tagjaként kezdett kísérletezni online kiállítási formátumokkal. A LOOP Gallery I Scroll Therefore I Am című kiállítássorozatának kurátora.

FILLÉR MÁTÉ

Fillér Máté médiaművészként, animációs rendezőként, grafikusként és zenészként is alkot. Jelenleg az Indexnél készíti a Képbehozó animációs explainer sorozatot, valamint a tárca sorozatot illusztrálja. Tagja a Nemmivoltunk művészeti csoportnak, akikkel nemrég Berlinben ‘RECESS' címmel tartottak workshopokat a CHB vendégeiként. Társszerzője és animátora a MIVAN? rajzfilm websorozatnak, Miller Fate néven pedig zenét szerez.

https://index.hu/24ora/?cimke=k%C3%A9pbehoz%C3%B3

https://index.hu/kultur/tarca/#2019-08-17

MIVAN?

https://www.youtube.com/watch?v=vFP0xC-VSQQ&list=PLyAyFYkRFuUsMmNUB9aaIHTxkLH62f14W

BIRÓ DÁVID

Biró Dávid fotográfus és képzőművész, Budapesten él és dolgozik. A Fotográfia BA alapképzést a Kaposvári Egyetemen, majd a Fotográfia MA mesterképzést a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte. Érdeklődése elsősorban a technikai médiumok emberi érzékelésre gyakorolt hatására irányul. A fényképezőgépet a látás kiterjesztéseként értelmezi és ezáltal a valósághoz és a tudáshoz kapcsolódó fogalmakat tár fel.

Számos magyar és nemzetközi kiállításon vett részt. 2018-ban a Futures Photography Platform egyik kiválasztott alkotója és az ING Unseen Talent Award finalistája volt. 2017-ben a Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíjában, 2016-ban Köztársasági Ösztöndíjban részesült. 2014-ben a pozsonyi OFF Festivalon részt vett az Interventions c. csoportos kiállításon, mely elnyerte a fesztivál fődíját. Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagja. A Trapéz Galéria képviseli.

http://www.birodavid.com/


TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek