HUPS! Crew: Idegen elemek

1500 Ft / diák: 1200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

bábkoncert/recycling színház

12+
   
vÚjabb fiatal csapat a Trafó színpadán: az Idegen elemek című előadás, a HUPS! Crew második produkciója ötletbörze, kevés szöveggel, sok zenével, végtelen kreativitással.
A baráti társaságból alakult csapat tagjai egykor osztálytársak voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol öt év alatt, a színészi alapképzésen túl különböző bábtechnikákat sajátítottak el, köztük a tárgy animációt, a kesztyűsbábozást, a pálcás bábozást, az árnyjátékot, a homok animációt, a marionettet és a bunrakut. A HUPS! színészei a Budapest Bábszínházban és a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban dolgoznak főállásban, de mindannyian fontosnak tartják, hogy szenvedélyükre, a közös zenélésre és a szabad játékra is időt szánjanak.A közös munkát azzal kezdték 2013-ban, hogy megalkották a bábkoncert műfaját és igazi vagabondként járták etűdökre épülő, Jam című darabjukkal a világot, amelyet öttől százöt éves korig ajánlanak.
Regős János színész, rendező, a Szkéné Színház igazgatója így írt róla a Pécsi Metamorfózis Bábfesztiválon, a Revizoronline-nak: „Az itt látottak alapján ma már ritkán beszélhetünk a szó hagyományos értelmében vett bábszínházról, inkább animációs színháznak keresztelném át a műfajt, de különösen azt, amit a HUPS! művel. Kétségtelen, hogy a négy nap egyik leginvenciózusabb, legtöbb ötlettel, asszociációval szolgáló előadását mutatták be. Ez az a színház, ahol mindenből minden lehet, mindent el tudunk fogadni annak és olyannak, amilyennek a fiatal alkotók mutatják.  És az egész előadást átszövi a színészek élő zenei jelenléte. Ha külön nevet kéne adni annak, amit ők csinálnak, akkor „recycling/újrahasznosító” színháznak keresztelném el, mert szinte csak olyan anyagból dolgoznak, ami csak számukra, az ő alkotó fantáziájuk révén válik értékké, kel új életre: tépett-gyűrött papírlapok, drótdarabok, szénpor, festőecset, törött szék, szemüveg. Technikaként mindebben csupán egy írásvetítő és persze kiváló zenei tudásuk van még segítségükre.”
 
A HUPS! új előadása, ami a Trafó és a Zsámbéki Színházi Bázis együttműködésében valósulhat meg, szintén egy jelenetfüzér, amelyben hétköznapi tárgyaink, eszközeink lesznek bábokká, élőlényekké. A csapat Kovács Márton zeneszerző közreműködésével teremtette meg a darab egyedi hangvilágát. Az etűdsorozatot tangóharmonika, hegedű, gitár és fúvós, illetve ütős hangszerek kísérik, mindet a játszók szólaltatják meg.
 
Az Idegen elemek emberi esendőségeinkről, kommunikációs nehézségeinkről beszél majd fesztelenül, humorosan. Arra keresi a választ, lehetséges-e a valódi kommunikáció két ember között, érdekel-e minket egyáltalán, hogy mit mond a másik, és ha eléggé akarnánk, meg tudnánk-e még érteni egymást?
              
Alkotók: FEHÉR Dániel, HOFFER Károly, SPIEGL Anna, SZOLÁR Tibor
Konzulens: FEKETE Ádám
Zene: KOVÁCS Márton
Fotó: Badinszky-Tolvaj Annus


 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek