Benjamin Vandewalle (BE) & Yoann Durant (FR) & Soharóza (HU) 

Hear

​ ​​2400 Ft / diák: 1900 Ft
Általános bérletek és ikerbérlet érvényes
Az előadásban a nézők végig bekötött szemmel ülnek!

KÜLSŐ HELYSZÍNEN – Három Holló, 1052 Budapest, Piarista köz 1.

Megközelítés tömegközlekedéssel:
Metróval: a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóig, onnan néhány perc séta az Erzsébet híd felé. A bejárat a Szabad sajtó út felől.
Busszal: Az 5-ös, 8-as, 8E, 108E, 110-es, 112-es, 133-as vagy a 178-as busszal a Március 15. tér megállóig vagy a Ferenciek tere megállóig. A Három Holló bejárata a Szabad sajtó út felől van.


Egy flamand koreográfus, egy francia zeneszerző, egy magyar kórus. Tánc nincs benne. Hangkoreográfia.

A koreográfus Benjamin Vandewalle és a zeneszerző Yoann Durant által létrehozott hangkulissza összefonódik a közönséggel és a koreográfia a “nézőkben” és azok között bontakozik ki. A hangkoreográfiában a két alkotó olyan zenei képet teremt, melyben feltárják a hangok fizikai erejét. Az előadás létrehozásán minden alkalommal helyi önkéntesekből álló kórussal dolgoznak együtt, így teremtik meg minden előadáson az egyedi hangzásvilágot.
Budapestre második alkalommal térnek vissza és ismét a Halas Dóra vezette Soharóza kórussal dolgoznak együtt, ezúttal új helyszínen kísérletezve a hangokkal.
 
Benjamint és Yoannt nemcsak a hangok érdeklik, hanem a hang kibocsátása, észlelése és esztétikája mögé merészkednek. A hangzás lényege a megszületése - a létezése és a hang, mint olyan, vizuális valóság. A Hear nem a hang fizikai alakját helyezi előtérbe, hanem áthelyezi és kiterjeszti azt a többi testre. A Hearben itt vagy. És ott is. Meg amott. A hang mindig mindenhol jelen van.
 
A 2008-ban alakult, számos helyszínspecifikus zenei előadást létrehozó Soharóza az emberi hang, a nyelv, a ritmus és komponált zeneművek felhasználásával kísérletezik új formákat és hangokat keresve. Közösségileg szerzik saját zenéjüket és hangszerelnek újra korábban megkomponált műveket. Felléptek már barlangban és erőműben, törökfürdőben és színházi előadásokon, bérház udvarán és nemzetközi kórusversenyen is. A Trafóban legutóbb a Bélaműhely 10 éves születésnapján léptek fel vendégként, illetve a Nagy Fruzsinával közösen létrehozott Tabu kollekcióban láthatta őket a közönség.
 
Miután lediplomázott a P.A.R.T.S.-on, Benjamin Vandewalle olyan izgalmas előadásokat hozott létre, melyek a megfigyeléssel játszanak, és arra ösztönzik a nézőt, hogy megkérdőjelezze azt, ahogy a valóságot szemléli. Kutatása a mozgás érzékelésére irányul, ennek a kutatásnak a következő állomása a Hear. A hang-koreográfiát Yoann
Durant zeneszerzővel és helyi önkéntesekkel hozta létre.
 
Koncepció, rendező: Benjamin Vandewalle & Yoann Durant
Előadók, a Soharóza kórustagjai: Al-Farman Petra, Asbóth Szaffi, Biksz Judit, Birtalan Ilona Liliána, Bogdán Tamás, Botka Dóra, Eckhardt Fanni, Elek Judit Sára, Eörsi Sarolta, Halas Dóra, Justin Laura, Karosi Roland, Kégl Lóránt, Lokody Ákos, Lovász Ákos, Nagy Kata, Nagy Lilla, Perényi Luca, Rácz Dóra, Remes Zsófia, Simon Júlia, Somogyi László, Szilvay Máté, Tárnoki Tamás, Tossenberger Tamás, Tóvári Krisztina
Produkció: Caravan Production (Brussel, BE)
Produkciós partnerek: Vooruit (Gent, BE) & Trafó (Budapest, HU) in the frame of the European Network [DNA] DEPARTURES AND ARRIVALS co-financed by the Creative Europe Program of the European Union, Kaaitheater (Brussel, BE), Provinciaal Domein Dommelhof (Neerpelt, BE), Lieux Publics (Marseille, FR)
Támogató: Három Holló Kávéház

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek