Fareed Ayaz Abu Muhammad Qawwal & Bros (Pakisztán)

elővételben: 3000 Ft / aznap: 3500 Ft
Trafó bérlet érvényes


 
Figyelem, a koncertre csak a tribünre szóló jegyek vásárolhatók!

19.45-től a "Pakisztán zenéje - 2. rész" című dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal.


Fareed Ayaz, született Ghulam Fariduddin Ayaz al-Hussaini a világhíres szúfi vallásos ének, a Qawwali legősibb és legismertebb iskolájának (delhi-i 'Qawwal Bachon ka Gharana') a követője. A Qawwali nem kevesebbet tűz ki célul, minthogy a hallgató az énekesekkel együtt a vallásos áhitat magasságába emelkedjen és így - akár csak a koncert erejéig - közelebb kerüljön a teremtőhöz. Az iskolát kb. 705 éve Saamat bin lbrahim, India leghíresebb és legtiszteltebb szúfi szentje, Hazrat Amir Khusrau beavatott tanítványa alapította. Fareed Ayaz Pakisztán legkiműveltebb hangú énekese. A zenésztársaival együtt töltött évtizedek tették őket a jelenlegi legkifinomultabb Qawwali előadókká.

Fareed Ayaz klasszikus zenei oktatását a zenében mélységesen hívő, szigorú édesapja, Ustad Raziuddin kezdte, aki maga is Pakisztán egyik legelismertebb és legkitüntetettebb énekese volt. Fareed Ayaz azonban nem csak Qawwali oktatást kapott, hanem egyformán mestere más klasszikus és ún. rövid klasszikus énekes műfajoknak, mint dhrupad, khayal, tarana, thumri vagy akár a dadra. Ez a kiváló képzés eredményezi, hogy koncertjein a Qawwali korábban nem ismert mélységei nyílhatnak meg. Különleges énekesi képzettségének köszönhetően pl. 2005-ben a Pakisztáni Zenei Fesztiválon már nem csak Qawwali, hanem más klasszikus stílusokban is koncertet adott.30 éve koncertezik nemzeti és nemzetközi színtéren. Képviselte hazája és a Qawwali hagyományát olyan országokban, mint Anglia, Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Ausztria, India, Kenya, Nepál, Zimbabwe, Banglades, Horvátország, Törökország, Marokkó, Görögország, Egyiptom, Bulgária, Tunézia, Belgium, Irán, Jordánia stb.

Fareed Ayaz kiválóan ad elő urdu, szindhi, pandzsábi, pastu, hindi, purbi, marathi, perzsa, arab, vagy akár török nyelven írt dalokat

Fareed Ayaz  - ének , harmónium
Abu Muhammad    - ének, harmónium
Ghulam Akram        - ének
Moiz Uddin            - ének
Ali Akbar               -  tabla
Gayoor Ahmer        - dholak ( észak-indiai kézi dob)
Mubark Hassan     - kórus
Zarar Ahmed          - kórus
Shah Blaeehg Uddin    - kórus
Hamza Khan          - kórus

http://www.qawwal.com/

Támogató: Pakisztáni Nagykövetség


Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek