Táncműhely #14

Hód Adrienn és Gryllus Ábris: Hangi érzékelés - online táncóra

ingyenes

A ma esti táncórát csak Zoom-on keresztül tudjátok követni (tehát nem lesz Facebook Live), ezen a linken:
zoom.us/j/99752069263?pwd=ckV0Z0FDaTByMXVPK1pPTURKVHROUT09
Ha az alkalmazáson keresztül szeretnétek elindítani, akkor ez a Zoom szoba azonosítója: 997 5206 9263. A belépéshez szükséges kód: 45678.


A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében.

Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívtuk a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg. Márciusban minden hétfőn este 7 órától táncolhatsz Bakó Gáborral, Grecsó Zoltánnal, Hód Adriennel, Góbi Ritával és Oberfrank Rékával.

Ha korábban már eljátszottál a gondolattal, hogy csatlakozz egy órához, azonban valamiért ez a fogadalom nem valósult meg, vagy ha régi növendék vagy, szeretettel várunk az online programsorozaton, amelyet a Trafó Facebook-felületén követhetsz. Ráadásul ingyenesen.

"Ábrissal 2017-ben kezdtünk el közösen dolgozni a Hodworks alkotási folyamataiban. Zeneszerzője volt a Szólók, Sunday, Délibáb, Coexist és Amber című előadásoknak. Egy sajátos együttműködés alakult ki köztünk a kreációk alatt. Ábris a próbafolyamat nagy részét a táncosokkal egy teremben tölti, így ránk a hangok, rá pedig a testek vannak meghatározó befolyással az improvizációkban. Azoknak ajánljuk a e-táncórát, akik szeretnének a puszta érzékelésen keresztül inspirációt szerezve megmozdulni. Az órát egy közös találkozóval kezdjük, ahol kicsit beszélgetünk és ismerkedünk. Ezt követi egy improvizációs folyamat, amit végig különböző fókuszpontok megadásával segítünk. A folyamat végére egy lezáró kört, beszélgetést tervezünk velem és Ábrissal. Ha szeretsz szabadon mozogni, improvizálni és a képzeletedre hagyatkozni, szeretettel várunk!

Hód Adrienn: koreográfus, táncművész. 1995-ben megalapította az OFF Társulatot, amelyet 2007-ben a HODWORKS követett. A HODWORKS-szel dekonstruálják a test, a mozgás, a tér és a zene kereteit, és meglepő módokon építik újjá. A társulat keménymagját szabadúszó táncosok adják, akik változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Előadásaikat három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak. Hód Adrienn a Nemes Jeles László által rendezett a Saul fia és Sunset, illetve Fabricius Gábor Eltörölni Frankot c. filmek koreográfusa. Nemzetközi szinten számtalan színházzal és szervezettel dolgozik együtt, a Táncműhely esemény alatt Salzburgból jelentkezik. 

A színházat olyan biztonságos térként képzeli el, ahol a felvetett témák és a róluk szóló párbeszéd teljes mélységükben tárhatóak fel és tehetők művészileg láthatóvá.

Gryllus Ábris: médiaművész, zenész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Tanszékén konceptuális tervezést és sound design-t tanít. A FOR. zajtechno formáció egyik tagja. Hanginstallációi eddig többek között a 2013-as Berlini Gallery Weekenden, a 2013-as Bécsi Design héten, a 2014-es Soundscapes Festivalon, a 2015-ös Velencei Biennálén és 2015-ös budapesti OFF Biennálén, a 2016-os, 2017-es, 2018-as és a 2019-es Montag Mondus Fesztiválon a 2017-es és 2018-as NEXT Festen illletve a 2018 -as Transmediale/CTM Berlin fesztiválon, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Házában és az Art Quarter Budapest kiállítóterében voltak láthatók. 2017-ben a Szólók zenei szerkesztőjeként csatlakozott a Hodworks munkájához.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek