Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI!

1500 Ft / diákjegy: 1200 Ft
Támogatói jegy 3000 ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

FOGADJ ÖRÖKBE EGY FILMKOCKÁT!
A támogatói jegy megváltásával hozzájárulhatsz a filmek munkálataihoz és segítheted a csapatok jövőbeni munkáit. Az est teljes jegybevételét felajánljuk a készülő mozik forgatási költségeinek fedezésére.


Filmvetítések
>> Kodály Method: Balaton Method - premier előtti ráhangoló (10min)
>> Szabó Simon: Fal - filmvetítés (10 min)
>> Speak Easy: Sweet Home - előzetes (10 min) // Inside Berlin - előzetes (10 min)


Beszélgetés az alkotókkal
>> moderátor: LIBOR Anita, az Index újságírója

 Balaton Method minikoncert
>> HARCSA Veronika, GYÉMÁNT Bálint, Andrew J.
>> HÓ Márton, HORVÁTH Kristóf, GULYÁS Kristóf

Vannak filmek, amiket itt és most kell látni. Mert ügyek, aktuális kordokumentumok, hétköznapjaink lenyomatai. A közösség ereje juttatta őket mozivászonra. Összerántják a várost. Összehoznak egy generációt.  Inkább többet.

A Trafó által januárban megrendezett NEXTFESZT programsorozat mozgóképes folytatása, az ENNYI! az Y-generáció filmes alkotói közül mutatja be a Kodály Method, az Afterjka és a Speak Easy Project munkamódszerét. Előzeteseket láthatunk a készülő Balaton Method zenés road movie-jából, levetítjük Szabó Simon többszörös nemzetközi elismerésben részesült rövidfilmjét, a Falat és belenézhetünk a Menjek/Maradjak sorozat folytatásaként készülő, a külföldről hazaköltöző magyarok sorsát bemutató Sweet Home filmbe is.  A balatoni zenés jelenetek pedig „életre is kelnek” majd a színpadon. A vetítések után a filmek alkotóival és producereivel Libor Anita, az Index újságírója beszélget.

Az előttünk pergő történetek rólunk (is) szólnak. Itt és most. Aktuális dilemmáik a mi kérdéseink (is). Alkotóik nem ítélkeznek, nem akarják megváltani a világot, csak csendes humorral figyelik a körülöttük élőket és dokumentálják élményeiket. Nem trükköznek. Mesélnek. A kortárs magyar valóságról, mindennapi életünkről, egy nemzedék érzéseiről. Arról, ami van. Úgy, ahogy van. Többnyire központi fejlesztés nélkül, önerőből, kis költségvetésből álmodnak valami nagyot. Amit aztán tényleg meg is valósítanak. Crowdfunding kampányokkal, baráti összefogások különleges energiájával, szüntelen lelkesedéssel. Még ha sokszor talán évekbe is telik az utolsó jelenet leforgatása.  Ezek azok a filmek, amiknek mindenképp el kell készülniük. Mert látni akarjuk őket.Vendégek: RÉV Marcell, SZIMLER Bálint, OSVÁTH Gábor, SZABÓ Simon, BERKES Júlia, JÓZSA László, IMRE Loránd Balázs, HERNÁTH Csaba, TUSOR Bálint

Zene: HARCSA Veronika, GYÉMÁNT Bálint, Andrew J., HÓ Márton, HORVÁTH Kristóf, GULYÁS Kristóf

Moderátor: LIBOR Anita, az Index újságírója

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek