TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 3.

2200 Ft | elővételben: 1600 Ft
Az első 100 jegy elővételes
Mika Vainio fellépése elmarad!
 
Azt a sajnálatos hírt kaptunk ma, hogy Mika Vainio megbetegedett, és emiatt lemondta a szombati fellépést.  A módosult program értelmében a jegyárak is változnak: a 2200Ft-os jegyek új ára 1600Ft, az elővételben vásárolt 1600Ft-os jegyek új ára 1000Ft. A cserére és különbözet igénylésére, vagy a visszaváltásra a Trafó pénztárában van lehetőség.

 
Új program:
(Koncertterem / Theatre Hall):
21.00 - 21.30: Danada Cry (HU – album launch - live)
21.30 - 22.15: 12z (HU – live)
22.15 - 23.00: Silf + Áron Birtalan (HU – live) Visual: Syncnoise Crew (analog live)
23.00 - 23.45: PETE SWANSON (USA – live)

Aftershow (Kontra Klub):
Farbwechsel Showcase
Route 8 (album launch - live)
Norwell (live)
Farbwechsel djs: A i w A, Imre Kiss
 
 Az ELECTRIFY a Trafó hiánypótló kortárs elektronikus zenei sorozata, sokszínű és haladó szellemű programmal, aktuális nemzetközi és tehetséges hazai művészekkel, kiemelt szerepben az izgalmas felfedezésekkel és a koncertszerű zenehallgatási élménnyel. A széria harmadik állomásán a kísérleti zaj és a technoid ritmusok találkozási pontjait fedezi fel a tematikus műsor.

A legendás finn experimentál duó, a Pan Sonic egyik feleként ismert Mika Vainio analóg torzító eszközökön kutatja az avantgárd elektronika mélységeit, míg az amerikai Pete Swanson katartikusan táncoló, technoid zajokkal hipnotizál. Hazai oldalról az utóbbi idők egyik legizgalmasabb DIY kiadójához, a Farbwechselhez tartozó két fellépő mutatkozik be. A 12z trió kísérleti improvizációs futamai mellett a SILF szintis duó (Mikolai Martin és Zalkai Bálint) és a Kanagawa-frontember Birtalan Áron frissen debütáló közös projektjét ismerheti meg a közönség.


 PETE SWANSON
Pete Swanson jelenleg az egyik legaktuálisabb alakja az utóbbi évek egyre felkapottabb zajtechno jelenségének, mely a tánczenei ritmusokkal játszó zajzenei és a kísérletező techno-irányzatok műfajhatárokat lebontó keveredésének köszönhető. A civilben pszichiátriai ápolóként tevékenykedő és a néhai Yellow Swans zajzenekar tagjaként elismerést szerző amerikai művész pszichedelikus világát a punk attitűdje, a véletlenszerű hibák emberközelisége és a saját fejlesztésű hardverein való kísérletezés határozza meg. Swanson zenéjében az ütemesen lüktető hangorkánrétegek alatt felsejlő csiripelő hangok és eltorzult dallamfoszlányok spontán káosza adja az esszenciát. A kritikai sikert arató, 2011-es Man With Potential lemeze után a 2013-ban megjelent Punk Authority című albumával vált szélesebb körben is ismertté. Az élő improvizációra épülő performanszain masszív erejű ősenergia-idézésre és a hangok dinamikus rezonanciájának velőtrázó, mégis felszabadító fizikai hatására kell felkészülni.

Szemnek: Pete Swanson – Grounds For Arrest


Fülnek: Pete Swanson – Punk Authority album stream http://www.dazeddigital.com/music/article/15820/1/pete-swanson-punk-authority
Agynak: Quart.hu interjú http://www.quart.hu/quart/interju/20130613-pete-swanson-interju.html
 
SILF + Áron Birtalan
Az estén először bemutatkozó projekt nevével ellentétben nem két-, hanem hárompólusú formáció, melyben a többek között S Olbricht (Mikolai Martin), Alpár (Zalkai Bálint) és Kanagawa (Birtalan Áron) nevek alatt is működő alkotók a korábbi munkáikban is meghatározó szerepet játszó analóg szintetizátorokat animálják új életre. Az XX. század elektronikus jövőképét merőben meghatározó, mára viszont már csak a múlt utópiáiba paralizált hangszerek megszólalása és kezelhetősége az egyik utolsó hírmondója annak az élménynek, ahol az embert körülvevő technológia és energia ennyire fizikális és tapintható. A zene falbol kiragadott és gépek által hajlított elektromos tüzek triarchiája, ahol üvöltő oszcillációk hasítanak át többrétegű hangfüggönyökön, hogy majdan az egészet elnyelhesse az ébenfekete zaj.
 
Szemnek:


Fülnek: https://soundcloud.com/s-i-l-f/sets/wavelengths-of-destruction
Agynak: Silf-interjú a Recorder.huhttp://recorder.blog.hu/2013/04/18/magyarradar_silf
Birtalan Áron-interjú a Quarton http://www.quart.hu/quart/interju/20120802-a-szimbolumoknak-nincs-jelentese-kanagawa-lemezpremier-birtalan-aron-interju.html
 
12z
A 12z [onetwozed] kísérleti-improvizatív, mégis hangzóstruktúrákat építő jamtrió a pszichedélia és a zaj határán: a 12z lüktet és darabokra hull, töredezett dallamai és filmszerű hangulatai a hetvenes évek Európa filmes őrületét idézik. A zene ugyanis soha nem nosztalgikus: a gitárt, dobot és elektronikát a kalimba, a brácsa és egyéb be nem azonosítható tárgyak hangjai kontúrozzák. A 12z egy folytonosan megújuló, szüntelen a fel nem fedezett zenei tartományokat kutató zenekar.
 
Szemnek: 12z - Incoherent Chaotic Noises feat. Carla Under Water


Fülnek: 12z - Improv sessionz podcast http://12ztrio.bandcamp.com/
Agynak: A38 videóinterjú http://youtu.be/nO9H7fib2_k
 
http://www.mikavainio.com/
https://soundcloud.com/pete-swans
https://soundcloud.com/s-i-l-f
https://soundcloud.com/aron-birtalan
http://12z.hu/
http://farbwechselrecords.com/

 
 
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek