Melykó Richárd

Massza Orbit

     
3600 Ft
2700 Ft- diák, pedagógus, nyugdíjas
Trafó bérlet érvényes

mass shepherd ballast

A Massza Orbit című performansz-előadás a tömeg hajlandóságát, valamint fragmentumait vizsgálja egy spekulatív nyelv magyarázatában. Az előadó saját hatáskörét ábrázolva, absztrahálni kezdi kötelezettségeit a nézők iránt. Olyan társas jelentések kerülnek performatív elemzésre egy előadói térben, mint például a rendezkedés, fúzió vagy épp a vezetés.


Melykó Richárd (1994) intermédia szakon végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen2022-ben. Tanulmányait a Freeszfe Egyesületnél folytatta a Színház és performansz képzésen. 2018-ban részt vett a Transart Communication – TAC30 performansz-fesztiválon (Sturovo; Bratislava). Tagja a 2017-ben megalakult EM90 (Bácsi Barnabás, Pátkai Rozina, Németh Dániel, Tihanyi Áron) audioviuzális performansz csoportnak. 2020 óta dolgozik együtt Illés Haiboval képzőművészeti és előadópárosként, ami alkotói tevékenységében az első számú együttműködést jelenti: 2021-ben részt vettek a III. International Forum of Performance Art-on, ugyanebben az évben mutatták be az örökbefogadási törvényről szóló Tartós szeretetközösség című audiódrámájukat a Tilos Rádión. Szintén 2021-ben megnyerték a FUGA Poszt-stadion-stádium ötletpályázatát. 2022-ben a Liberty EU nemzetközi együttműködés keretében létrejött a Dramatic Highlights című előadásuk. A 2022-ben megrendezett Megtartó rendszerek című eseménysorozat keretein belül valósult meg a Bináris úttest című 3 órás performansz-installációjuk a Trafó Galériában. 2023-ban mutatták be a Still Playback előadásukat a IV.NEXTFESZT-en a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Idén részt vehettek Prágában a Bazaar Performance and Dance Festival rezidencia programján.

Melykó Richárd elsősorban a performansz konceptuális, valamint szuggesztív lehetőségeivel operál, utóbbi időben ezt a performansz-előadás, esszé-performansz valamint performansz-installáció formájában kísérletezi.

Koncepció, előadó: Melykó Richárd
Látvány és animáció: Illés Haibo
Mentorok: Czirák Ádám, Vadas Zsófia Tamara
Hangkonzulens: Somló Dávid
Koproduckiós partner: Freeszfe Egyesület

Külön köszönet: Hód Adrienn, Hudi László, Melykó Zája, Berecz Zsuzsa, Sarah de Günther, Mendel Péter, Kovács Luca, Lanstyák Ildikó, Andrádi Eszter Éva, Fodor Orsolya, Tóth-Lederhaas Csongor
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • naygtermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek