Molnár Csaba: DEKAMERON

1500 Ft / diák: 1200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Szín- és jelmez-őrjöngés, catwalk, bálványimádás, pofátlanság.
 
Ahogy Boccaccio Dekameronja, úgy a darab is egyszerre vet számot a tabuval, az erkölcsi-vallási kérdésekkel és a hős megkérdőjelezhető fogalmával. Iróniával, erotikával és szenvtelenül mutatja be inspiráló és frivol történeteit. A közönséges és a szent, a bűnös és az erényes, a komikus és a tragikus között ide-oda ingázva alkot képet a jelenről, ítéletek nélkül, felszabadultan.
 
Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában kezdte táncművészeti tanulmányait.
Az ebből az iskolából kikerült alkotók máig is közösen dolgoznak, és friss energiákat hoznak a magyarországi kortárstánc szférába. Ennek a generációnak a munkáiban felszámolódni látszanak a hierarchikus rendszerek, a darab már nem csupán a koreográfus, hanem az egész társulat közös munkájából születik. A szereplők már nemcsak a „vezető” utasításainak engedelmeskedve táncolnak, de értelmi szerzőként is hozzájárulnak a koncepcióhoz. Ez az új generáció magabiztosan és megerősödve vállal szerepet korunk előadóművészeti életében. A BUTI után 2007-től a brüsszeli P.A.R.T.S. iskolában tanult, melyet Anne Teresa De Keersmaeker alapított (a világhírű Rosas táncikonja). A P.A.R.T.S. szintén olyan művészeti képzésben részesíti növendékeit, melyben a táncos nem csupán előadó, de a koncepció megalkotásában is aktív szerepet vállaló gondolkodó lény.
 
Négy olyan darabban is szerepelt alkotóként, ami megnyerte az évente kiosztott legjobb táncelőadásnak és koreográfusnak járó Lábán Rudolf-díjat (Bloom!: CITY (2011), Hodworks: Basse Danse (2012), Dányi–Molnár–Vadas: Nyúzzatok Meg (2014), Hodworks: Pirkad (2014)). A Nyúzzatok meg és Pirkad című előadásokat beválogatta az Aerowaves hálózat is abba a nemzetközi húszas listába (419 jelentkezőből!), ahová az év legjobb új alkotásait keresik fiatal koreográfusoktól.


 
Rendező: Molnár Csaba
Alkotók: Cuhorka Emese, Dányi Viktória, Molnár Csaba, Marco Torrice
Zene: (montázs) J. Mahler, J.S. Bach, I. Stravinsky, C. Janequin, Mizsei Zoltán
Jelmez: Molnár Csaba
Fény: Dézsi Katalin
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Producer: SÍN Kulturális Központ

 
 

EMMI, Départs, Európai Unió Kultúra Programja, NKA, Új Előadóművészeti Alapítvány

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek