Data Vibes // The Observer Effect II.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott az andrea@trafo.hu címen.
Előzetes regisztráció ajánlott az andrea@trafo.hu címen

Összerakható-e hétköznapi eszközökből olyan kamera, melynek képe nem csak a szemünk által érzékelhető világot jeleníti meg, hanem a tér akusztikai jellegzetességeit is magában hordozza? Hanggá tudunk-e változni időszakosan annak érdekében, hogy környezetünk fülünkkel érzékelhető tulajdonságait is feltérképezzük és megjelenítsük?
 
A Data Vibes // The Observer Effect II. installáció interakciót képez a kép és a hang médiumai között. Egy többlépcsős folyamat segítségével modellezi a vizuális és hangzó adatok áramlási folyamatában létrejövő esztétikai állapotokat. Lineáris rendszere a beérkező fényt hanggá alakítja. A hanggá kódolt kép betölti a teret, a hallható információ alapján pedig rekonstruálódik a kép. A látogatók az élő kamerafelvétellel készülő portréjukat valós időben tetszőlegesen formálhatják e két különböző dimenzióban.
 
Kovács Zoltán építész és intermédiaművész alkotásainak fő inspirációs területe a zene és a fizika. Projektjeinek kiindulópontja az emberi érzékelés és a számítógépes technikák együttes alkalmazása. Jelenleg az informatika művészetben való gyakorlati alkalmazását oktatja.
 
Csiszár Mátyás kreatív technológus és médiaművész. Különleges képalkotó rendszereket kutat, publikációi és az installációi olyan mindennapi tárgyak megértésére fókuszálnak, melyek hétköznapi létezésünk fenntartásához szükségesek. Az anyagokkal, nyomtatással és fénnyel való kreatív kísérletekre specializálódott MeetLab low-tech innovációs kutatóközpont egyik alapítója.
 
www.zolikov.com
http://meetlab.hu/
 


Koncepció: KOVÁCS Zoltán, CSISZÁR Mátyás
Külön köszönet: TÓTH Bálint, TAKÁCS Benedek
Támogatók: Collegium Hungaricum Berlin / Montag Modus
Együttműködő partnerek: Sennheiser, MeetLab, Let it Be! art agency
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek