SPACE Színház (NL/H): A FELHŐ

1800 Ft / diákjegy: 1500 Ft / Trafó bérlet érvényes
Válts jegyet a Space Színház mindkét előadására a Trafó pénztárban - Holland Cunami + A felhő - így a két belépő együtt kedvezményesen 3000 Ft, diákoknak 2500 Ft!

Április 4-én, szerdán az előadás után Tompa Andrea színikritikus beszélget az alkotókkal az előadásról, a különleges munkamódszerükről és az áldoku-színház műfajáról!
Mindenkit szeretettel várunk!


A FELHŐ nem tudományos igényű tanulmány, hanem egy humorral és öniróniával végiggondolt mentális időutazás. A FELHŐ nem moralizál. Kibiccentve a dolgokat a megszokott kerékvágásból, megpróbál rácsodálkozni a világra.

A FELHŐ a jelen történeti múzeumát jeleníti meg. Műfaja: docufiction, (ál)dokumentarista krízisszínház. A FELHŐ megemlékezési műsor, szappanopera, köztéri hangjáték és közös, nagy beszélgetés étellel-itallal a világ dolgairól. Mindez élő zenével és rengeteg statisztával. 2062-ben vagyunk, ötven évvel a nagy változás után, amely az emberiség történetében végre boldogító fordulatot hozott. Az évforduló alkalmából történeti múzeum nyílik, ahol a fordulat évéről emlékeznek meg. 2062-ben az emberek jól élnek, boldogan, mindenük megvan. Annyira jó az élet, hogy nem is tudják már értékelni. Elfelejtették a történelmüket. A múzeumba látogatók a 2012-es évet szinte tökéletesen szimuláló installációba léphetnek be, megtekinthetik a kor jellegzetes tárgyait, környezetét, és a múzeum korhű ruhákba öltözött alkalmazottai bemutatják nekik, milyen volt a világ, hogyan éltek az emberek abban a már-már teljesen elfeledett korban, 2012-ben, amikor az emberiség a legjobb úton haladt a katasztrófa felé. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy honnan jöttünk.

„Mielőtt megkezdenénk vezetett túránkat a skanzenben, figyelmeztetnem kell önöket: előfordulhat, hogy a múlt újraélése, a Döntés előtti idők felidézése kellemetlen érzéseket kelt önökben. Gyakori panasz látogatóink részéről a szédülés, mélységes zavarodottság, émelygés vagy egyszerű értetlenség. Ez sajnálatos, de bizony a múlt fájdalmas volt, és gondoljanak csak bele, hogy míg önöknek csupán egy órán át kell ezeket a kellemetlenségeket elviselniük, felmenőik kénytelenek voltak egész életüket ebben leélni. Ha segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal munkatársainkhoz. Reméljük, élvezni fogják a túrát. Most pedig lépjenek be a múltba!”

Koncepció: ARDAI Petra, Luc van LOO, VERESS Anna
Szereplők: Stephanie PAN, ARDAI Petra, Luc van LOO
A Felhő hangja LÁZÁR Kati
Rendező: ARDAI Petra
Dramaturg: VERESS Anna
Szöveg: BABARCZY Eszter (Felhő), ARDAI Petra, VERESS Anna
Zene, hang: GRYLLUS Samu, Luc van LOO, kínai nép-  és popzene
Díszlet: ÁGH Márton
Jelmez: SCHOPP Ildikó
Kutatás: Anneke JANSEN
Interjú (a videó-installáción): CSÁNYI Vilmos
Grafikai munka: DOMJÁN Gábor, tuo
Technikai háttér: BELÉNYESI Zoltán, Marco CHARDON, ÉLTETŐ András, LAJTI Balázs
Fordítás: ALFÖLDY Mari, BÖRÖCZ Judit
Magyar producer: TALLÓ Gergely, Műhely Alapítvány
Producer: Willemijn LAMP

Támogatók:
Nederlands Fonds voor de Podium Kunsten+, Amsterdamse Fonds voor de Kunst, SNS Reaal fonds, European Cultural Foundation, a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége, NORMA fonds, Kaaitheater Brüsszel Imagine 2020 - Art & Climate Change programme, Forum Freies Theater Düsszeldorf, Nemzeti Kulturális Alap, Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond (Amsterdam), Krétakör (Budapest), Artus Stúdió (Budapest), Flórián Műhely - Mozgó Ház Alapítvány (Budapest), SíN (Budapest)

http://www.tgspace.nl/

Space_dupla

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek