Compagnie Marie Chouinard (CAN)

3000 Ft / diák: 2400 Ft
Stroboszkóp alkalmazása miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

BESZÉLGETÉS / KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
December 7-én, szombaton az előadás után Rényi András esztéta beszélget Marie Chouinard-ral, a koreográfussal (magyar és angol nyelven) a Kávézóban. Mindenkit szeretettel várunk!

KÜLÖNÓRA - December 6-án pénteken 18.30-tól a Kávézóban Gaál József képzőművész tart előadást Henri Michaux-ról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

MESTERKURZUST tartanak 7-én a társulat táncosai Marie Chouinard koreográfiáira alapozva! Részletek >>
 
A montreali koreográfus mindig óriási sikerrel szerepel nálunk. Decemberben hatodszorra is visszatér: ezúttal két rövid darabbal, szokásos lendületével, ritmusával és a zenetörténet modern klasszikusaival.

 
 

HENRI MICHAUX: MOZGÁSOK
A belga születésű költő és festő, Henri Michaux, a francia szürrealizmus neves alkotója. Marie Chouniard sorról sorra, oldalról oldalra leköveti Michaux 1951-ben megjelent kötetét, mely 15 oldalnyi versszövegből, epilógusból és 64 lapnyi tusrajzból áll. A könyv a színpadon történő tánc koreográfiai partitúrájaként szolgál, az előadók animálják, eltáncolják, 3 dimenzióba teszik a sík rajzokat és a szöveget is. Ezzel párhuzamosan pedig a háttérben kivetített eredeti képek lehetőséget adnak a személyes értelmezésekre is. „Nincs mese, itt szerkezet van, feszes, előrelátó és pontos, meg absztrakció, abból a fajtából, ahol a bölcs véletlen plasztikus formákat szül a színpadra Michaux keze, Chouinard térlátása és kettejük karizmája által.” (Králl Csaba, revizoronline.com)
 

 
GYMNOPÉDIES
Érik Satie három tételből álló azonos című zongoraművére készítette Chouinard a legfrissebb (idén júniusban bemutatott) 10 táncosra készített koreográfiáját. A táncosok a zongorán egymást váltva játszák el a zeneművet. A darab témája az együttlét, a párosság, az érzékeny-érzéki szeretet két ember között. Hogy miért kell ehhez 10 táncos? Marie Chouinard erre azt mondja, hogy „a munkám témája az az út, ami feléd vezet”.
 
Előadók: Paige Culley, Valeria Galluccio, Leon Kupferschmid, Lucy M. May, Mariusz Ostrowski, Sacha Ouellette-Deguire, Carol Prieur, Dorotea Saykaly, James Viveiros, Megan Walbaum
 
HENRI MICHAUX: MOZGÁSOK
Koreográfia és művészeti vezetés: Marie Chouinard
Fény- és díszletterv: Marie Chouinard
Eredeti zene: Louis Dufort
Hangkulissza: Edward Freedman
Jelmez: Marie Chouinard
Frizura: Marie Chouinard
Vers, epilógus és a vetített rajzok: Henri Michaux, Mozgások című könyvéből ("Mouvements", 1951), a jogtulajdonosok (Henri Michaux and Editions Gallimard) engedélyével
Fordítás: Howard Scott
 
Táncosok az alkotási folyamatban: Kimberley De Jong, Leon Kupferschmid, Lucy M. May, Lucie Mongrain, Mariusz Ostrowski, Carol Prieur, Gérard Reyes, Dorotea Saykaly, James Viveiros, Megan Walbaum
 
COMPAGNIE MARIE CHOUINARD produkció az ImPulsTanz (Vienna) támogatásával.
 
GYMNOPÉDIES
Koreográfia és művészeti vezetés: Marie Chouinard
Zene: Érik SATIE: Gymnopédies no 1, no 2, no 3; Richard WAGNER: Trisztán és Izolda nyitány
Fény: Alain Lortie 
Díszlet: Guillaume Lord, Marie Chouinard
Jelmez: Liz Vandal
Egyéb jelmez és kellék: Marie CHOUINARD
Zenei konzultáns: Louis DUFORT
Hangkulissza: Jesse LEVEILLE
 
Koprodukciós partner: Les Nuits de Fourvière (Lyon, Franciaország),
Támogatók: Carolina Performing Arts (Chapel Hill, USA), ImPulsTanz (Vienna)
 
Próbavezető: Tony CHONG
Turné manager: Marie-Pier Chevrette
Technikai vezető és fénytechnikus: Robin KITTEL-OUIMET
Berendező: Noémie Avidar
Hangtechnikus: Antoine Bouchard
 
A COMPAGNIE MARIE CHOUINARD köszönettel tartozik a következőknek: Conseil des arts et des lettres du Québec, Canada Council for the Arts, Conseil des Arts de Montréal.

 

 
 
1314

„Watching Marie Chouinard’s latest creation, “M,” is like having a fever dream where AI teaches cute mechanical dolls how to dance like humans. It’s simultaneously engrossing and off-putting, fascinating and annoying, too long but potentially endless.”

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Jegypénztárunk augusztus 22-ig zárva tart.:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió-, kabin- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • A Trafó Galéria 2024 szeptemberéig nyári szünet miatt zárva tart.
  • -
  • -
Elérhetőségek

  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek