Zzzzzzzzzz!

2000 Ft / diák: 1600 Ft / gyerek (>14) 1100 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Voltál-e már valaha kiscsoportos összérzékszervi játékos? Még nem? Itt az alkalom, hogy próbára tedd a vizuális szenzoraidat. Ráadásul nem is akármilyen díszletek között - egy repülőgép fedélzetén, egy kanál levesben úszva és egy szerpentinen száguldva...

Vincent de Rooij
színész, tárgy-és videóművész, aki multimédiás játékaiban hétköznapi használati tárgyak átalakításával teremt sajátosan abszurd színpadi világot. Alkotótársaival, Lakatos Csilla táncossal és Daan Mathot zenésszel több éven keresztül dolgozott a holland vizuális színházi szcéna meghatározó társulatában, a DOGTROEP csapatában. Közös előadásaikban az élő kamerahasználat, az emberi jelenlét, a vizuális és térmanipuláció eszközeivel különös utazásokra hívják a közönséget.

A Trafó leszállópályává alakított parkolójába és mini filmstúdióiba három akcióval érkeznek az ősszel rendezendő budapesti holland fesztivál keretein belül, így ne csodálkozzunk, ha egy repülőgép fedélzetén, egy autópályán vagy éppen egy leves közepén találjuk majd magunkat… Valódi filmes díszletek között, élőben instruált jelenetek és képvágások közepette, valós időben tapasztalhatjuk meg és leshetjük el a mozivászonra vetülő, élő zenével kísért kameramunka és forgatás titkait.

A korlátozott turnusok és férőhelyek száma (50 fő / turnus) miatt javasoljuk az előzetes jegyvásárlást!


AUW!TO


Az Auw!to c. multimédiás performansz a filmforgatások kulisszái mögötti titokzatos világba kalauzol. A közönség egyszerre lehet szemtanúja filmkészítés folyamatának és a szemük előtt születő mozgóképek azonnali, ugyanabban a pillanatban történő vetítésének. A nézők egy változatos kelléktárral és három videokamerával felszerelt mini filmstúdió kellős közepén foglalhatnak helyet, ahol egy autóbaleset jelenetkockái a film rendezőjének és a zeneszerzőjének instrukciói révén a jelenlétükben állnak össze egy történetté - élő zenei motívumok és hanghatások kíséretében.

A történet egy kis asztalon játszódik és a forgatókönyv szerint Senki ellop egy autót, majd baleset éri és végül csodálatos módon meghal. Vagy az is lehet, hogy csak magával ütközik össze?

FLY


A FLY egy „fejben forgó”, rövid, pörgős, vicces és drámai Űrodüsszeia egy tál csirkelevesről, a lidércnyomások súlytalanságáról, létezésünk köldökzsinórjáról, Ádám almájáról és az oxigénhiányról. Szereplői egy operatőr és egy zenész, kellékei különböző díszletelemek. Főhőse a végzettel találja szemben magát az általa készített leves világegyetemében.

A férfi porszívózik a házában,
Eszik egy tál csirkehúslevest,
Egy légy landol a levesébe,
A féri megöli a legyet és felporszívózza,
A légy repülőgéppé változik,
És a porszívó lesz a repülő motorja,
A férfi a pilóta szerepébe kényszerül,
Bár nem tud repülni,
Kiszáll a légkörből,
Mert felrobban a gépe,
A férfi egy lebegő űrhajós az űrben,
Megragadja a Földet a kezével,
Ami hirtelen almaként tűnik fel,
Bele akar harapni, de meggondolja magát,
Visszateszi a Földet a világűrbe,
És végigkeringőzik benne Strauss "Kék Duna" dallamára
amikor feltűnik egy leveses kanál és egy másodperccel később már evickél
A saját csirkehúsleveses tálján.
 
BOOT / BOAT


A Boot egy Antonov 2-es típusú repülőgépben játszódik, aminek hiányzik az orra és a szárnyai. Tulajdonképpen egy abszurd szárnyas oltár, ahol különféle látványosságok és váratlan események történnek. Ez az extrémitásokról szóló metaforikus performansz a magaslat és mélység, a remény és szorongás, az illúzió és vallásos (tév)hit kérdésköreit járja körbe és arra keresi a választ, hogy vajon kinek az Istene határozza meg a sorsunkat.

Ellentétben Vincent de Rooij és Lakatos Csilla korábbi produkcióival, a Boot c. előadásban nincsenek vizuális manipulációk és videós trükkök - a hangsúly a színpadi játékon, a jelenetváltozásokon és az optikai illúziókon van. És persze a nem mindennapi előadótéren…

Alkotók: Vincent DE ROOIJ, Csilla LAKATOS, Daan MATHOT

Külön köszönet: Hendrik Jan DE STUNTMAN, Het DOMIJN, Kees BIERSMA, Tijs KOENEN,
Martin MULDER

 
 

Performing Arts Fund NL
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • hétköznapokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek