STEREO Akt: Felülről az ibolyát

1500 Ft / diák: 1200 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Mi az a Bucket List? Neked van?
Van még valami elintézetlen ügyed, mielőtt meghalsz?
 
Világszerte több millió ember vezet listát olyan vágyairól, amelyeket teljesíteni szeretne, mielőtt meghal. Imre és Tamara pár hónappal ezelőtt nekilátott a legfontosabbak megvalósításához. Néhány sikerült. Néhánnyal kudarcot vallottak. Néhányhoz szükségük van a nézőkre.
 
Szeretnéd kipróbálni, milyen férfinak lenni? Mutattál már be bűvész trükköt? Kipróbálnád, milyen sellőnek lenni? Szerepeltél már videoklipben? Részt vettél az álomutazásodon? Volt már halál közeli élményed? Megírtad már a Bucket Listed?
 
Életünk során sok ezer listát írunk és teljesítünk. A Bucket List a listák listája, a vágyak listája. A - határfeszegető és biztonságot adó, - a kalandos életet és a megállapodást jelentő, - a meghitt kihívásokkal és akciódús romantikával teli feladatok listája.
 
A Felülről az ibolyát szereplői teremtéssel, elmúlással, lakossági kalandokkal, és bizonytalan küldetéstudattal szembesülnek, miközben életük egyes elvarratlan szálai kerülnek felszínre – úgy, ahogy a vágyálmainkban szeretnénk látni. És úgy is, ahogy még álmunkban sem szeretnénk.
 
Az előadás kevert műfajú esemény, amelynek szerves része egy dinamikus videó-installáció, amely sokszor a valóságtól elrugaszkodott módon idéz meg tipikus vágyképeket, s az azokba belehelyezkedő szereplőket.
 
A Felülről az ibolyát alkotói a mediatizált világ emberének vágyai, céljai és motivációi mélyére néznek, és ezen keresztül kérdezik a résztvevőket: elégedettek az életükkel?
 
Boross Martin a Felülről az ibolyát / Before You Die c. produkcióját a FÜGE – Függetlenül Egymással egyesület által hirdetett TITÁNium Tehetségkutató Platform pályázatának nyerteseként állította színpadra 2014 tavaszán és az előadással megosztva elnyerte az Év Titánja fődíjat.
 
STEREO Akt

A STEREO Akt egy színházi produkciós műhely, amelyet Boross Martin rendező és Rácz Anikó producer hozott létre 2013 tavaszán. E rendhagyó társulati modell változatos, esemény-szemléletű művészeti kezdeményezéseket valósít meg az adott projekt igényei szerint bevonva a művészeti munkatársakat. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók párbeszédéből születik meg. A formailag és tematikailag is változatos produkciókban a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a néző valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása.
 
Boross Martin – rendező, dramaturg, előadóművész. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakának elvégzése óta alkotóként és előadóként vesz részt független színházi produkciókban, valamint projekt-alapú, saját előadásokat készít alkalmi formációkkal - Dinamó Művház - Flórián Műhely: Pamlényi Pál Postás Panoptikum, Füge Produkció - STEREO Akt: Harminchatok, Artus - Stereo Akt – PLACCC: Promenád. 2010 óta dolgozik az Artus – Goda Gábor Társulata alkotó-előadó tagjaként. A közönség rendhagyó pozícionálásával és részvételével kísérletezett már labirintussá alakított egykori lakóházban, szakrális zsinagógatérben és egy „sorsturistákat” fogadó buszon is. A Harminchatok kabbalisztikus színházi játékának 2013 májusában a Trafó közönsége is részese lehetett.
 

 
szereplők: VADAS Zsófia Tamara, VASS Imre, TÓTH Szabolcs
rendező asszisztens: VARGA Brigitta
producer: RÁCZ Anikó
rendező: BOROSS Martin
 
kreatív stáb: TÉRI Gáspár, SCHNÁBEL Zita
látvány: BOROS Lőrinc
látvány asszisztens: KLIMÓ Péter
videó: TÉRI Gáspár
zene: TÓTH Szabolcs
fény: DÉZSI Kata
hang: REMBECZKI János
 
FILMES STÁB
 
operatőr: NAGY Zágon
vágó: TÉRI Gáspár, BOROSS Martin
további közreműködők: BECSEY Kristóf, CSEKK István, KOCH Simon, LUKÁCS Péter
 
Az előadás elkészítésében zenei közreműködők voltak:
FODOR Réka - ének
KISS Katalin - Oboa TÜSKE Aladár - fagott
DEÁK Zsigmond – brácsa
KOVÁCS Márton – hegedű
A WHITE BACON zenekar
Külön köszönet: dr. BIHARI András
 
Produkciós partnerek: Füge Produkció, SÍN Kulturális Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza


 
 

NKA, Open Latitudes 3, az Európai Unió Kultúra Programja

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek