Acrobates (FR) / A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

2400 Ft / diák: 1900 Ft
Új cirkusz bérlet érvényes
Ketten vannak benne, mégsem duett. Ott a harmadik is. Az előadás egy találkozás, egy barátság története: két fiatal akrobata megismerte és megszerette a harmadikat: Fabrice Champion-t, a Les Arts Sauts sikeres légtornászát, akinek azóta nyoma veszett. Gyászmunka ifjúi vitalitással és boldogságra való hajlammal. Legalább annyira cirkusz, mint tánc, vagy mint film.
 
Fabrice Champion, a korábban híres és sikeres légtornász egy baleset következtében deréktól lefelé mozgásképtelenné vált. Ez a karrierje vége… lehetett volna. Azonban az agresszív fizikoterápia és egy fontos találkozás hatására új lehetőségekre talált az állapotában és a cirkuszművészetben. A két fellépő fiatal cirkusznövendék megismerkedett Fabrice-szal, elkezdtek együtt gyakorolni és a hátrány ellenére/segítségével előnyöket teremteni, újradefiniálni az akrobatikát. Ahogy próbáltak, ahogy a paralízis átértelmezésén dolgoztak, egyre közelebb kerültek egymáshoz. Fabrice-ról és erről a találkozásról akkoriban a dokumentumfilm rendező, Olivier Meyrou készített filmet. Nem sokkal ennek befejezése után Fabrice Peruba utazott, majd rejtélyes körülmények között, feltehetőleg egy ayahuasca szertartás következtében meghalt.

 


A légtornász négy közeli barátja: rendező, a filmes és a két akrobata ezzel az előadással szeretnék feldolgozni elhunyt barátjuk hiányát és megmutatni a hangok, képek és az akrobatika által, hogy milyen hatással volt az életükre. Gyengédség, barátság, életösztön és felnőtté válás – elvarázsoló látvánnyal.
Rendezés: Stéphane Ricordel
Dramaturgia és látvány: Olivier Meyrou
Előadók: Alexandre Fournier, Matias Pilet
Zene: François-Eudes Chanfrault
Hangtervező: Sébastien Savine
Díszlet és felépítés: Arteoh & Side-up concept, Stéphane Ricordel
Fény- és videó tervező, tanácsadó: Joris Mathieu, Loïc Bontems, Nicolas Boudier
Vágó: Amrita David
Technikai vezető: Simon André
Fénytechnikus: Amandine Galodé
Hang- és videótechnikus: Alycia Karsenty
Produkciós manager: Laurence de Magalhaes (Le Monfort)
Koprodukció: Théâtre de la Ville, Paris; Théâtre Vidy-Lausanne; L’Agora/ PNAC de Boulazac; Cirque-Théâtre d’Elbeuf; L’Hippodrome, Scène Nationale de Douai; Le Nouveau Relax/Chaumont
Támogatók: Ministère de la Culture et de la Communication; DRAC Ile de France; Academie Fratellini; la Fondation BNP Paribas
 

 
 
nzspr

Ajánljuk még

Nincs megjeleníthető tartalom.
TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • a többi napon: 16-19h
  • hétfő: szünnap
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek