STEREO Akt: Felülről az ibolyát

2000 Ft / diákjegy: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Mi az a Bucket List? Neked van?
Van még valami elintézetlen ügyed, mielőtt meghalsz?

Világszerte több millió ember vezet listát olyan vágyairól, amelyeket teljesíteni szeretne, mielőtt meghal. Imre és Tamara pár hónappal ezelőtt nekilátott a legfontosabbak megvalósításához. Néhány sikerült. Néhánnyal kudarcot vallottak. Néhányhoz szükségük van a nézőkre.

Öltöztél már vámpírnak? Énekeltél sok ember előtt? Iszapbirkóztál már? Lefutottad a maratont? Adtál már fel palackpostát? Ültettél fát? Részt vettél az álomutazásodon? Megírtad már a Bucket List-ed?

Életünk során sok ezer listát írunk és teljesítünk.
A Bucket List a listák listája, a vágyak listája.

A
- határfeszegető és biztonságot adó,
- a kalandos életet és a megállapodást jelentő,
- a meghitt kihívásokkal és akciódús romantikával teli
feladatok listája.

A Felülről az ibolyát egy kevert műfajú előadás, amelyben a résztvevők teremtéssel, elmúlással, lakossági kalandokkal, és bizonytalan küldetéstudattal szembesülnek – úgy, ahogy a vágyálmainkban szeretnénk látni. És úgy is, ahogy még álmunkban sem szeretnénk.

Az esemény szerves része egy dinamikus videó-installáció, amely sokszor a valóságtól elrugaszkodott módon idéz meg tipikus vágyképeket, s az azokba belehelyezkedő szereplőket.

A Felülről az ibolyát alkotói a mediatizált világ emberének vágyai, céljai és motivációi mélyére néznek, és ezen keresztül kérdezik a résztvevőket: elégedettek az életükkel?


Szereplők: VADAS Zsófia Tamara, VASS Imre, TÓTH Szabolcs

Kreatív stáb: TÉRI Gáspár, SCHNÁBEL Zita

látvány: BOROS Lőrinc
videó: TÉRI Gáspár
zene: TÓTH Szabolcs

fény: DÉZSI Kata
látvány asszisztens: KLIMÓ Péter
hangosítás: BÓSZA Attila

FILMES STÁB:
operatőr: NAGY Zágon
vágó: TÉRI Gáspár, BOROSS Martin
további közreműködők: CSEKK István, BECSEY Kristóf, KOCH Simon, LUKÁCS Péter

rendező asszisztens: VARGA Brigitta
producer: RÁCZ Anikó
rendező: BOROSS Martin
A produkció a 2013-as TITÁNium Színházi Szemle Trafó-díjas előadása.
Produkciós partnerek: Füge Produkció, SÍN Kulturális Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: NKA, Open Latitudes 3, az Európai Unió Kultúra Programja
STEREO AKT
A Stereo Akt egy színházi produkciós műhely, amelyet Boross Martin rendező és Rácz Anikó producer hozott létre 2013 tavaszán. Az alkotóból és producerből álló formáció rendhagyó társulati modell, ami abból a célból jött létre, hogy változatos, esemény-szemléletű művészeti kezdeményezéseket hozzon létre, az adott projekt igényei szerint vonva be művészeti munkatársakat.

A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók párbeszédéből születik meg. A formailag és tematikailag is változatos produkciókban a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a néző valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása.

Boross Martin – rendező, dramaturg, előadóművész. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakának elvégzése óta alkotóként és előadóként vesz részt független színházi produkciókban, valamint projekt-alapú, saját előadásokat készít alkalmi formációkkal - Dinamó Művház - Flórián Műhely: Pamlényi Pál Postás Panoptikum, Füge Produkció - Stereo Akt: Harminchatok, Artus - Stereo Akt: Promenád. 2010 óta dolgozik az Artus – Goda Gábor Társulata alkotó-előadó tagjaként. A közönség rendhagyó pozícionálásával és részvételével kísérletezett már labirintussá alakított egykori lakóházban, szakrális zsinagógatérben és egy „sorsturistákat” fogadó buszon is.

A Harminchatok kabbalisztikus színházi játékának 2013 májusában a Trafó közönsége is részese lehetett. Boross Martin a Felülről az ibolyát / Before You Die c. új produkcióját ezúttal a FÜGE – Függetlenül Egymással egyesület által hirdetett TITÁNium Tehetségkutató Platform pályázatának nyerteseként állítja színpadra.


 
 
vami

Az előadás a 2013. évi TITÁNium projekt Trafó-díjasa.


Open Latitudes 3, European Union Culture Programme

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 16h-20h30
  • egyéb napokon: 16h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek