Kárpáti Péter / Titkos társulat: A pitbull cselekedetei

2000 Ft / diákjegy: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Az ősi legendák dühös prófétája, sok ezer éves kóborlás után, ma reggel Budapestre érkezett. Leszállt a nemzetközi vonatról, kijött a Keletiből, bevetette magát a városba, ahogy pitbull a játszótérre – és ma este találkozik velünk...

A Titkos Társulat egy szabad színházi műhely. Röviden úgy lehetne megfogalmazni a célkitűzésüket, hogy a játék és a valóság határainak zavarba ejtő elmosása - határsértés. Nagyon intim, közvetlen viszonyt alakítanak ki a nézőkkel. Karnyújtásnyira tőlük, közöttük játszanak. Ez határozza meg a színházuk nyelvét. Ilyen közelségből nem nagyon lehet hazudni. Ha jól sikerül az előadás, a nézők egy része azt gondolja, hogy valóban minden ott és akkor született, hogy az egész improvizáció, pedig egyáltalán nem az.

A Pitbull cselekedetei a mai magyar társadalmi valóságot párkapcsolati, érzelmi és szociális problémákat, válságokat ötvözi egy több ezer éves ősi kisázsiai legendával, amely a Koránban, a zsidó hagyományban, a keresztény krónikákban és magyar népmesékben is szerepel. A történet szerint az ősi legendák dühös prófétája sok ezer éves kóborlás után Budapestre érkezik. Leszáll a nemzetközi vonatról a Keleti pályaudvaron, és az útjába kerülő összes lakásba becsönget szállásért. Egészen a Tűzoltó utcáig, ahol végül egy szükséglakásba befogadják. A próféta (Nagy Zsolt) felborítja az ott lakó férfi és nő (Stefanovics Angéla és Szabó Zola) életét. Provokál, megváltoztatja a valóságot, és a saját prófétai igazságszolgáltatása jegyében megdöbbentő dolgokat cselekszik. Az előadás történetvezetése David Lynch dramaturgiájához hasonlít, amelyben egyik pillanatról a másikra fordulnak a helyzetek viccből véresen komollyá, majd oldódnak fel ismét.  Nyelvében a mai pesti köznyelv töredezettsége és a legendák mitologikus, képes beszéde keveredik.


 
Szereplők:
Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Szabó Zola, 
Stork Natasa,  Lőrincz Zsuzsa, Boross Martin/Kárpáti Pál

Író: Kárpáti Péter
Dramaturg: Sebők Bori
Tánc: Vadas Zsófia Tamara
Látvány: Sebő Rózsa
Produkciós vezető: Kulcsár Viktória
Munkatárs: Boross Martin
 
Rendezte:  a szerző és a társulat
 
Az előadás támogatói: Trafó KMH, FÜGE, EJI, NKA

Fotó: Somogyi-Magyar Gréta

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h - előadás vége + 30 perc, max. 22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h.
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Keddtől vasárnapig: 16h-19h
  • nagytermi előadásnapokon: 16h-22h.
  • Hétfőn zárva.
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek