NEM BÍZOM A SZAVAKBAN - a Trafó alkotópályázata

NEM BÍZOM A SZAVAKBAN - a Trafó alkotópályázata

Bánkúti Gergő: Hiányzol
A5 méretű füzet, a többi oldal megtalálható itt: gergobankuti.com/sketchbooks

Makra Laura: Hanggá és képpé vált mozdulatokSáfrány Anna Viola: Elmondtam, végre (installáció)
A szavakba vetett bizalom hiányáról nekem a kommunikációs rés jut eszembe, ami mindig ott van a beszélők között és megugrani szinte lehetetlen – ha mégis sikerül, katartikus. Az apámmal való kapcsolatomból indultam ki, és a szülők és gyerekeik közt feszülő kimondatlan gondolatokból. Apa fogorvos és kezelés közben mindig próbál beszélgetni a páciensekkel, kevés sikerrel. Két kézzel matat az emberek szájában és mégis megkérdezi, hogy milyen napjuk volt. Azért éreztem szépnek (és viccesnek) a párhuzamot, mert – bár nekünk jó a kapcsolatunk - gyakran úgy érzem, hogy a beszélgetéseink annyira közvetítői csak a valódi érzéseinknek, mint amennyire a betegei torzult mondatai, nyálszívóval a szájukban. Szóval írtam Apának egy levelet, megkértem, hogy vegye le a fogaim lenyomatát és közben felolvastam, aztán később zajokat válogattam hozzá. Kitágítva a párhuzamot, ez nem csak szülő-gyerek, de minden emberi kapcsolatra értelmezhető. Itt a fogminta mesterséges, orvosi esztétikája párhuzamba kerül a beszéd természetes ösztöniségével, ami mégis meghamisított és gyakran nem a legalkalmasabb – vagy legőszintébb – kommunikációs eszköz. A mindannyiunkban működő társadalmi szűrő menet közben eltorzítja a kimondani vágyott szavakat, csak épp nem annyira feltűnően, mint egy nyálszívó gép.Ambrus Izsák: TengerBalogh Renáta: ImaBánkúti Gergő: Akvarellek cím nélkülKirály Péter: Abaliget, 2018Köves Rebeka_ ÚtkeresésNagy Lili: EggPogonyi Dávid, Földvári Eszter, Joó Eszter: cím nélkülSzetlik Péter: AnyaSas Sebastian: Mutus

FELHÍVÁS

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a Daoud-Kliment-Somló-Szabó: Animal City című előadás ősbemutatója kapcsán.

Mi a különbség állat és ember között? Ma ember vagy állat vagy? Milyen állat lennél? Hogy érezné magát ez az állat a városban? Milyen képessége lenne, ami neked nincs? Hogyan viszonyulna másokhoz?

Inspirálódj a téged körülvevő állati viselkedésmintákból vagy az Animal City előadásból és készíts egy videót, hogy egy vetítéssel egybekötött díjátadón tekinthessük meg művedet és különleges nyereményekkel gazdagodj!

Kinek?
Bárkinek, aki kedvet érez.

Mivel?
A fenti kérdésekről szóló maximum 2 perces videóval.

Meddig?
December 2-ig. A műveket ezután az Animal City alkotóiból, a MOME Animáció tanszék filmkészítőiből és a Trafó munkatársaiból álló zsűri értékeli.

Hogyan?
Emailben a gondolatgenerator@trafo.hu-n. A tárgyba írjátok azt, hogy “Animal City pályázat”

Miért?
Mert a nyertes pályaműveket esténként több száz ember látja majd a Trafó LOOP Gallery-ben, elérhetővé válnak az internetes felületein, és alkotóik Trafós ajándékokkal, Animal City maszkkal és Állatkerti belépővel gazdagodnak.

Az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadó-vetítésre december 7-én 18.30-tól kerül sor.

Te ott leszel?

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • hétköznapokon: 14h-18h
  • -
  • -
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Átmenetileg zárva.
  • -
  • -
Elérhetőségek
Közérdekű

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek