Műhely Alapítvány

Műhely Alapítvány

A Műhely Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Elsődleges célja a hazai kortárs előadó-művészet, ezen belül kiemelten a kortárs tánc támogatása, fejlesztése.

Évente közel 200 hazai és külföldi művésszel dolgozunk együtt, Budapesten 4 stúdiót működtetünk a független szcéna két kiemelkedően fontos művészeti intézményében.

Az Alapítvány 1998-ban költözött be a Trafó Kortárs Művészetek Házába, ahol a táncstúdió menedzselése, programok, táncórák szervezése tartozott a tevékenységéhez. A Trafó csapatával irodai és technikai eszközökön osztoztunk, és folyamatos együttműködésben dolgoztunk és dolgozunk azóta is. Szervezeteink adottságaiból fakadóan sokszor támaszkodhatunk egymásra, kiegészítve egymás tevékenységét. Az Alapítvány ezen belül többek között a tehetséggondozásban vállal szerepet.

A Műhely Alapítvány 2014 januárjától költözött át a Jurányi Produkciós Közösség Inkubátorházba, ahol 3 stúdióban, összesen 880m2-en folytatjuk a már megszokott programjainkat. A Jurányi utcai stúdiók mellett továbbra is mi felelünk a Trafó Stúdió beosztásáért és az itt zajló táncórákért.

A független előadóművészek munkájához képzési programokkal, produkciós segítséggel és szakmai tevékenységünkkel járulunk hozzá, és célunk, hogy ne csak támogatói, hanem partnerei legyünk az alkotóknak.

Külföldön leginkább képzési és rezidenciaprogramjainkról, nemzetközi koprodukcióinkról valamint szakmai hálózatokban vállalt aktív szerepünkről ismernek. Fontosabb hálózatok, partnerségek: Life Long Burning, Aerowaves, GPS - Movement Research, Philadelphia Dance Projects.

Aktuális programjainkért keressétek honlapunkat és Facebook-oldalainkat (facebook.com/wsf.hu / facebook.com/wsfpro)!

A Műhely Alapítvány támogatói: EMMI, NKA, Summa Artium, az Európai Unió Kreatív Európa programja.

TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA
Pénztár nyitvatartás:
  • nagytermi előadásnapokon: 17h-22h
  • stúdió- és klubelőadás napokon: 17h-20h30
  • egyéb napokon: 17h-20h
Trafó Galéria nyitvatartás:
  • Előadási napokon 16-22h.
  • Nyitva: kedd-vasárnap: 16h-19h
  • Hétfőnként zárva.
Elérhetőségek
-
  • -
  • Házirend
  • A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Médiapartnerek

Együttműködő partnerek